Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Boligkøb

Ejerskifteforsikring

En ejerskifteforsikring sikrer dig som køber, hvis der viser sig at være skjulte skader ved den bolig, du har købt. For at kunne tegne en ejerskifteforsikring skal der både være lavet en tilstandsrapport og en el-installationsrapport, og begge skal være gyldige på købstidspunktet.

Du er her

Se video: Hvorfor ejerskifteforsikring?

 (Videoen varer 35 sek.)

Det er frivilligt, om du som køber vil tegne en ejerskifteforsikring, men det er en rigtig god idé at gøre det. Ejerskifteforsikringen dækker nemlig, hvis det viser sig, at boligen har skader, som ikke er omtalt i tilstandsrapporten eller el-installationsrapporten.

Vælger du at tegne en ejerskifteforsikring, skal den være tegnet, inden du overtager nøglerne til huset og gælde senest fra den dag, du overtager nøglerne.

Sammen med købsaftalen får du et tilbud på en ejerskifteforsikring, som sælger betaler halvdelen af. Hvis du ønsker en anden og dyrere ejerskifteforsikring fx ved udvidet dækning over en længere årrække, skal du selv betale merudgiften.

Tjek vilkårene inden du vælger forsikring

Der er en række lovmæssige krav til, hvad en ejerskifteforsikring skal dække, men forsikringsselskaberne har mulighed for at lave særlige undtagelser. Derfor kan der være meget stor forskel på dækningen fra de forskellige selskaber.

Det betyder, at du som boligkøber skal være meget opmærksom på vilkårene i den ejerskifteforsikring, du vælger – og ikke kun se på prisen.

Generelt dækker en ejerskifteforsikring ikke:

  • Skader, som er beskrevet i tilstandsrapporten eller el-installationsrapporten
  • Synlige skader, som du ikke kan undgå at se
  • Skader, som du på anden måde er bekendt med på overtagelsestidspunktet
  • Småskader, som ikke nedsætter værdien eller brugbarheden nævneværdigt
  • Almindelige skader, som man kan forvente i forhold til husets alder og type
  • Skader, der skyldes manglende vedligeholdelse eller slid
  • Skader som først er opstået, efter at du har overtaget huset

Overvej hvor længe du vil være forsikret

Ejerskifteforsikringen skal ifølge loven dække i mindst fem år. Ønsker du at sikre dig i længere tid, kan du tegne en udvidet ejerskifteforsikring. Den kan gælde i op til ti år og kan dække bygningsskader, som ikke er beskrevet i tilstandsrapporten. Præcis hvad og hvor længe, den udvidede ejerskifteforsikring dækker, afhænger af forsikringsselskabet. Hos nogle forsikringsselskaber kan man også tegne en standard eller basisforsikring, der gælder i ti år.

Hvis du som køber fravælger ejerskifteforsikringen, påtager du dig selv risikoen for skader, som er opstået, før du overtog boligen.

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med dit boligkøb?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.