Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Boligkøb

Tinglysning af skøde

Skødet er handlens officielle dokument og fungerer som en kvittering på det, du allerede har købt. Tinglysning af skødet skal gennemføres og dermed fortælle omverdenen, at boligen har skiftet ejer. Skødet sikrer dig også ejendomsretten over boligen.

Du er her

Tinglysning af skøde

Tinglysning af et skøde skal gennemføres, før det er gyldigt. Så længe tinglysningen ikke er gennemført, kan sælgers kreditorer reelt gøre udlæg i boligen, selv om huset er solgt og pengene overført. Du bør derfor som køber få dit skøde tinglyst hurtigst muligt efter, det er udarbejdet. 

Den digitale tinglysning giver dig mulighed for selv at tinglyse skødet. ADVODAN anbefaler dog, at du får en advokat til at varetage en tinglysning. 

Sådan foregår en tinglysning

  • Normalt er det købers advokat, der udarbejder skødet som et led i handlens berigtigelse.
  • Købers advokat sender udkast til skødet til godkendelse hos sælger.
  • Det godkendte skøde signeres digitalt med NemID af køber og sælger på tinglysning.dk. Underskriften kan også foretages af advokaten eller andre, hvis der er givet fuldmagt af den ene eller begge parter.
  • Tinglysning af skøde. Efterfølgende underretter købers advokat sælgers og købers bank og beder om tinglysning af købers nye lån og aflysning af sælgers gamle lån.
  • Når sælgers gamle lån er aflyst, kan købesummen frigives til sælger. 

Tinglysning af skøde er et vigtigt skridt, før du kan kalde dig selv boligejer.

Tinglysning pris

Hvor meget du skal af med i tinglysningsafgift, afhænger af købsprisen på boligen. Du skal nemlig betale 0,6 % af ejerskiftesummen + et gebyr på 1.660 kr.

Køber du en bolig til 2.000.000. kr. så skal du i alt betale 13.660 kr. i tinglysningsafgift.

Refusionsopgørelse og frigivelse af købesum

Når skødet er tinglyst og sælgers lån på boligen er aflyst, overgår ejendomsretten til dig som køber. Herefter bliver købesummen frigivet til sælger.

På dette tidspunkt udarbejdes der også en refusionsopgørelse, som er det endelige regnskab mellem dig og sælger. Refusionsopgørelsen indeholder en oversigt over de poster, som sælger har betalt forud, og som køber skal dække efter overtagelsesdatoen.

Det kan fx være:

  • Ejendomsskatter
  • Vand-, varme- og elforbrug
  • Ejerskifteforsikring
  • Udgifter til grundejerforening
  • Renovations og skorstensfejning

En refusionsopgørelse skal udarbejdes senest 30 dage efter ejendommens overtagelse.

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med dit boligkøb?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.435 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.435 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.