Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Byggeri

Ændringer i byggeprojektet

Jo grundigere dit byggeprojekt er planlagt og beskrevet, jo færre overraskelser vil du som regel møde undervejs. Læs mere om hvad ændringer i dit byggeprojekt betyder.

Du er her

Skal du have opført et typehus i totalentreprise, vil du sjældent møde overraskelser. Skal du derimod restaurere en ejendom fra 1800-tallet, vil der til gengæld ofte være forhold, det ikke er praktisk muligt at få overblik over, før du går i gang. Der vil være masser af ukendte omstændigheder.

Sådanne omstændigheder medfører ofte, at du ændrer i projektet. Ændringer kan også komme, simpelthen fordi du som bygherre skifter mening undervejs.

En ændring indebærer, at entreprenøren skal lave noget andet, end man har aftalt. Hvis man aftaler sådan en ændring, er der to ting, det er vigtigt at afklare:

Hvilken betydning har ændringen for prisen?

Det kan være, ændringen ikke påvirker prisen, fx hvis det koster det samme, om du bruger små eller store badeværelsesfliser. Hvis du derimod tilvælger noget ekstra, kan ændringen medføre en tillægspris. Omvendt kan ændringen også medføre besparelse, fordi du fx fjerner varmepumpen eller brændeovnen med skorsten. Uanset hvad er det vigtigt, at prisen aftales.

Hvad betyder ændringer i byggeprojektet? sørg for et godt forløb ved at gøre dit forarbejde

Hvilken betydning har ændringen for tidsplanen?

En ændring vil som regel ikke betyde, at byggeriet står færdigt før tid. Oftere vil det forekomme, at entreprenøren forlanger ekstra tid pga. ekstraarbejder. Denne ekstra tid bør aftales, så der stadigvæk er en tidsplan at følge efter ændringen.

Den letteste måde at holde styr på ændringer, og deres konsekvenser for pris og tid, er en aftaleseddel. En aftaleseddel er en enkelt sides beskrivelse af ændringen. Den fungerer som et mini-tillæg til kontrakten, og de fleste entreprenører vil have et fortrykt skema til formålet.

Det indgår i mange entrepriseaftaler, at ingen ændringer er gyldige uden underskrevet aftaleseddel. På den måde kan man sikre, at aftalen er helt på plads under hele processen. 

Har du brug for hjælp til Byggeri?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med dit byggeprojekt?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Byggeri?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.