Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Dødsbo og bodeling

Boafgift

Når du sammen med skifteretten har fundet den rette skifteform og afsluttet dødsboet, beregner skifteretten en eventuel arveafgift.

Du er her

Der er to afgifter, du som arving kan komme til at betale: boafgift og tillægsboafgift. Herudover skal der betales en retsafgift til skifteretten.

Læs mere om boafgifter her


Dødsboskat

Det er muligt, at du også skal betale dødsboskat. Det afhænger af størrelsen på formuen i dødsboet. Der kan eventuelt også være mellemværender med SKAT om skatten af afdødes indkomst fra 1. januar i dødsåret til og med dødsdagen.

Intet testamente

Har afdøde ikke oprettet testamente, træder arveloven i kraft. Familien vil altid være de naturlige arvtagere, og ifølge loven arver ægtefælle og børn først. Er børnene døde, går arven videre til børnebørnene. Er der hverken børn eller ægtefælle, men forældre, går arven til dem. Den ugifte samlevende arver aldrig, hvis der ikke er oprettet testamente.

Tvangsarvinger

Ægtefælle, børn, børnebørn og oldebørn er tvangsarvinger, som ikke kan gøres arveløse. Tvangsarvinger har krav på en fjerdedel af den efterladte formue, mens det er muligt ved testamente at råde frit over tre fjerdedele.

Læs mere om testamente og arv

Har du brug for hjælp til Dødsbo og bodeling?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp? Skriv til os
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Dødsbo og bodeling?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.