Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Lejeret

Klageinstanser

Hvis der opstår konflikter mellem lejer og udlejer, har begge parter mulighed for at klage.

Du er her

Huslejenævnet

Den første klageinstans i forbindelse med konflikter mellem lejer og udlejer er i langt de fleste tilfælde det lokale huslejenævn. Der ligger et nævn i hver kommune, og det koster mellem 139 og 302 kroner at klage til et nævn. Prisen afhænger af hvilken kommune, lejemålet ligger i. Du kan altid se den gældende pris hos din kommune.

Huslejenævnet kan blandt andet tage stilling til huslejens størrelse, mangler ved lejemålet, afregning af depositum, vedligeholdelsespligt, overtrædelse af husorden eller gyldigheden af en fraflytningsrapport.

Boligretten

Hvis en sag ikke kan afgøres i huslejenævnet, eller hvis lejer eller udlejer er utilfredse med nævnets afgørelse, kan man i stedet anlægge en retssag ved boligretten. Fristen for at indbringe en sag for boligretten er 4 uger fra tidspunktet, hvor huslejenævnets afgørelse er meddelt.

Boligretten adskiller sig fra almindelige domstole ved at have mulighed for at tilknytte tre dommere til en sag. Den ene dommer vil repræsentere udlejers interesser, den anden repræsenterer lejers interesser, og den tredje er dommer ved byretten.

Har du brug for hjælp til Lejeret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Lejeret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.