PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Leje & udleje

Lejeloven er kompliceret, og uanset om du er lejer eller udlejer, er det vigtigt, at du sætter dig ind i reglerne. Du kan læse mere om lejeret her på siden eller kontakte en advokat med speciale i lejeret for personlig rådgivning om din sag.

To lejeretssager er sjældent ens – og derfor bør du altid tage en advokat med speciale i lejeret med på råd, hvis du har en tvist med din lejer, eller hvis udlejer synes at stille urimelige krav til dig som lejer.

Hos Advodan sidder vores advokater med speciale i lejeret klar til at hjælpe dig med konkret rådgivning om din sag. Allierer du dig med en lejeretsadvokat, kan du blandt andet få hjælp til:

Hos Advodan kan en advokat med speciale i lejeret rådgive dig om, hvilke forhold du skal tage højde for i din situation, uanset om om du er lejer eller udlejer.

Lejekontrakt

Lejekontrakten er den skriftlige aftale om lejeforholdet, som indgås mellem lejer og udlejer. Lejekontrakten er vigtig i tilfælde af uenigheder mellem lejer og udlejer om alt fra opsigelsesfrist til husdyr i lejemålet.

Læs mere om lejekontrakt

Fremleje og fremlejekontrakt

Hvis udlejer ikke selv ejer den bolig, han eller hun lejer ud, er der tale om fremleje. I så fald skal der overholdes andre regler end ved almindelig udleje. Det er også vigtigt, at der bliver udarbejdet en fremlejekontrakt.

Læs mere om fremleje og fremlejekontrakt

Opsigelse af lejemål

Lejer og udlejer har forskellige muligheder for at opsige en lejeaftale. Som hovedregel kan udlejer ikke opsige en lejeaftale, mens lejer altid kan opsige sit lejemål med tre måneders varsel. Der gælder dog en række undtagelser til disse regler.

Læs mere om reglerne for opsigelse

Fraflytning og istandsættelse

Når en lejer skal fraflytte sit lejemål, er det et vigtigt spørgsmål, hvem der står med regningen for istandsættelse af lejemålet. Lejeloven indeholder regler, som regulerer dette.

Læs mere om reglerne for fraflytning
Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?

Få hjælp til

Vis alle ydelser