PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Læs om lejeret eller kontakt en lejeretsadvokat

Lejeloven er kompliceret, og uanset om du er lejer eller udlejer, er det vigtigt, at du sætter dig ind i reglerne. Du kan læse mere om lejeret her på siden eller kontakte en advokat med speciale i lejeret for personlig rådgivning om din sag.

Kontakt en lejeretsadvokat

En advokat med speciale i lejeret kan hjælpe dig, uanset om du er lejer eller udlejer. Du kan kontakte en Advodan-lejeretsadvokat for en uforpligtende snak om din situation.

Få hjælp til…

Allierer du dig med en lejeretsadvokat, kan du blandt andet få hjælp til

Vigtige emner indenfor lejeret

Vil du vide mere om lejeret, kan du læse vores guides, hvor du finder svar på de hyppigste spørgsmål indenfor området.

 

Lejekontrakt

Lejekontrakten er den skriftlige aftale om lejeforholdet, som indgås mellem lejer og udlejer. Lejekontrakten er vigtig i tilfælde af uenigheder mellem lejer og udlejer om alt fra opsigelsesfrist til husdyr i lejemålet.

Læs mere om lejekontrakten her.

 

Tidsbegrænset lejekontrakt

Hvis udlejer har en god grund til det, kan han eller hun lave en tidsbegrænset lejekontrakt, hvor lejeforholdet ophører på en bestemt dato.

Læs mere om reglerne for tidsbegrænset lejekontrakt her.

Fremleje og fremlejekontrakt

Hvis udlejer ikke selv ejer den bolig, han eller hun lejer ud, er der tale om fremleje. I så fald skal der overholdes andre regler end ved almindelig udleje. Det er også vigtigt, at der bliver udarbejdet en fremlejekontrakt.

Læs mere om fremleje og fremlejekontrakt her.

 

Lejeloven

Har du underskrevet en lejekontrakt, regulerer kontrakten lejeforholdet mellem dig og (ud)lejer – men derudover gælder en lang række regler, som står i lejeloven. Disse regler er ufravigelige, og derfor er lejekontraktens indhold ugyldigt, hvis det er i strid med lejeloven.

Læs mere om lejeloven her.

 

Fastsættelse og forhøjelse af husleje

Når en bolig skal udlejes, skal der fastsættes en husleje. Det skal gøres i overensstemmelse med en lang række regler. Efterfølgende kan udlejer kun forhøje huslejen, hvis der er en gyldig grund til det.

Læs mere om reglerne for husleje her.

 

Depositum og forudbetalt leje

Når en ny lejer flytter ind i et lejemål, kan udlejer opkræve et depositum, der senere kan dække udgifter til istandsættelse af lejemålet efter fraflytning. Nogle gange opkræves der også forudbetalt leje.

Læs mere om depositum og forudbetalt leje her.

Indflytningsrapport

I forbindelse med indflytning skal der laves et indflytningssyn, hvis udlejer lejer mere end ét lejemål ud. Derudover skal der udarbejdes en indflytningsrapport.

Læs mere om indflytningssyn og indflytningsrapport her.

 

Huslejenævnet

Er der konflikt mellem lejer og udlejer – fx om størrelsen på huslejen eller overholdelse af husordenen – kan huslejenævnet ofte hjælpe med at løse den.

Læs mere om huslejenævnet her.

 

Boligretten

Det er ikke alle lejeretlige konflikter, som huslejenævnet kan hjælpe med. Nogle sager skal i stedet bringes for boligretten. Det gælder fx alle sager om leje af erhvervsmål.

Læs mere om boligretten her.

 

Accessoriske enkeltværelser

Hvis du lejer eller udlejer et værelse, er det vigtigt at vide, om det er et accessorisk enkeltværelse. Er det dét, gælder der nemlig særlige regler for opsigelse.

Læs mere om accessoriske enkeltværelser her.

Opsigelse af lejemål

Lejer og udlejer har forskellige muligheder for at opsige en lejeaftale. Som hovedregel kan udlejer ikke opsige en lejeaftale, mens lejer altid kan opsige sit lejemål med tre måneders varsel. Der gælder dog en række undtagelser til disse regler.

Læs mere om reglerne for opsigelse her.

 

Ophævelse af lejemål

Er der en gyldig grund til det, kan udlejer – eller lejer for den sags skyld – vælge at ophæve lejeaftalen. I modsætning til en opsigelse har en ophævelse øjeblikkelig virkning.

Læs mere om ophævelse af lejemål her.

 

Fraflytning og istandsættelse

Når en lejer skal fraflytte sit lejemål, er det et vigtigt spørgsmål, hvem der står med regningen for istandsættelse af lejemålet. Lejeloven indeholder regler, som regulerer dette.

Læs mere om reglerne for fraflytning her.

 

Fraflytningsrapport

Hvis udlejer lejer mere end ét lejemål ud, skal der udarbejdes en fraflytningsrapport i forbindelse med lejers fraflytning. Her aftales det, hvem der skal betale for eventuelle istandsættelsesarbejder.

Læs mere om flyttesyn og fraflytningsrapport her.

Få rådgivning hos en lejeretsadvokat

To lejeretssager er sjældent ens – og derfor bør du altid tage en advokat med speciale i lejeret med på råd, hvis du har en tvist med din lejer, eller hvis udlejer synes at stille urimelige krav til dig som lejer.

Hos Advodan sidder vores advokater med speciale i lejeret klar til at hjælpe dig med konkret rådgivning om din sag. Tag kontakt til os i dag.

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning angående din boligsituation? 

Få hjælp til