Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Skat

Beskatning af gaver

Gaver til den nærmeste familie bliver normalt ikke beskattet. For eksempel bliver din ægtefælle som regel aldrig beskattet eller pålagt gaveafgift af dine gaver. Bemærk at gaver mellem ægtefæller skal gives ved ægtepagt og tinglyses i personbogen for at være gyldige.

Du er her

Hvis du giver gaver til børn, børnebørn, stedbørn, forældre og bedsteforældre, og gaven er over et bestemt grundbeløb, skal modtageren betale gaveafgift af den værdi, der overskrider grundbeløbet.

Det er vigtigt, at du indgår en skriftlig aftale om gaven, så du kan dokumentere, at der er tale om en gave. Du skal også være opmærksom på, at søskende ikke bliver betragtet som nær familie, når det gælder afgiftsret.

Gaver til andre end den nærmeste familie vil normalt blive beskattet som indkomst. I praksis bliver fødselsdagsgaver, bryllupsgaver, jubilæumsgaver og andre lejlighedsgaver dog normalt ikke beskattet.

I anledning af jul og nytår har du ret til at modtage en gave fra din arbejdsgiver uden at blive beskattet. Det eneste krav er, at gavens værdi er under 800 kroner (2015).

Kontakt ADVODANs skattespecialister for at høre mere om de gældende beløbsgrænser og regler for beskatning af gaver.

Har du brug for hjælp til Skat?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Skat?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.