Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Skilsmisse

Konfirmationsbidrag

Når jeres barn skal konfirmeres, har den af jer, som barnet bor sammen med (bopælsforælderen), mulighed for at få den anden forælder (samværsforælderen) til at dække dele af udgifterne til konfirmationen.

Du er her

Fælles forældremyndighed

Hvis I har fælles forældremyndighed, har I begge forsørgelsespligt – og I kan selv vælge, hvordan I vil opfylde forsørgelsespligten, når jeres barn skal konfirmeres.

Som udgangspunkt fastsætter Familieretshuset/Familieretten ikke konfirmationsbidrag, hvis begge forældre opfylder sin forsørgelsespligten – fx ved at I begge holder en fest for barnet.

Hvis I selv bliver enige om, at den anden forælder skal betale et konfirmationsbidrag, skal du kun ansøge ved Familieretshuset, hvis du vil sikre dig, at udbetalingen kan betales forskudsvist af Udbetaling Danmark. Udbetaling Danmark kan herefter lægge beløbet ud og derefter inddrive beløbet ved bidragsyderen.

Hvis du er i den situation, at den anden forælder ikke overholder sin forsørgelsespligt i forbindelse med konfirmationen, skal du også søge om fastsættelse af konfirmationsbidrag i Familieretshuset.

Eneforældremyndighed

Hvis I ikke har fælles forældremyndighed og ikke kan blive enige om et konfirmationsbidrag, vil der normalt fastsætte konfirmationsbidrag, hvis du som indehaver af forældremyndigheden har haft udgifter til konfirmationen.

Ved fastsættelsen af konfirmationsbidraget tages der hensyn til udgifter, som bidragsbetaleren efter aftale med forældremyndighedsindehaveren har afholdt i forbindelse med konfirmationen.

Konfirmationsbidragets størrelse

Konfirmationsbidragets størrelse ændrer sig fra år til år.

Konfirmationsbidrag i 2019 er 3.684 kr. Det svarer til tre gange det normale beløb, der betales i børnebidrag.

Det tages ikke hensyn til, om bidragsbetaleren har en dårlig økonomi og kan have svært ved at betale bidraget. Bliver bidraget ikke betalt til den dato, som er fastsat (normalt datoen for konfirmationen), kan bidragsmodtageren anmode Udbetaling Danmark om at lægge ud for konfirmationsbidraget.

Når et konfirmationsbidrag er betalt, kan bidragsbetaler trække bidraget fra i skat. Modtageren af konfirmationsbidraget skal ikke betale skat af bidraget.

Frister for ansøgning

Du kan tidligst søge om konfirmationsbidraget tre måneder inden dit barns konfirmation og senest dagen før konfirmationen. Søger du senere, mister du retten til at få konfirmationsbidraget.

Hvis barnet ikke skal konfirmeres

Hvis dit barn ikke skal konfirmeres, kan du søge om et beklædningsbidrag fra og med dagen, hvor dit barn fylder 13 år og frem til dagen, hvor barnet fylder 15 år. For at få bidraget udbetalt, skal du dog kunne dokumentere, at du har haft de relevante udgifter.

Læs mere om konfirmationsbidrag på Familieretshusets hjemmeside.

Har du brug for hjælp til Skilsmisse?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med din skilsmisse?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Skilsmisse?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.