PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Flygtning fra den syriske provins, Latakia – Skal din sag genvurderes?

Flygtningenævnet har i foråret 2023 tiltrådt Udlændingestyrelsens overordnede vurdering af, at de generelle forhold i den syriske provins, Latakia, ikke længere er af en sådan karakter, at enhver person ved sin blotte tilstedeværelse i området er i risiko for overgreb eller nedværdigende behandling. Det er Udlændingestyrelsen, der i første instans behandler de konkrete sager. Hvis der gives afslag, ser det uafhængige Flygtningenævn på sagen. Flygtningenævnets afgørelser er endelige, i praksis forstået således, at domstolene er afskåret fra at pådømme nævnets bevisbedømmelse.

Flygtningenævnets praksis frem til februar 2023

I 2022 behandlede Flygtningenævnet 144 sager om inddragelse eller nægtelse af forlængelse af opholdstilladelser til syriske statsborgere. I 2023 frem til den 26. februar har Flygtningenævnet behandlet 9 sager, hvoraf 6 sager blev omgjort.

 

Nye sikkerhedsvurderinger i 2023

Flygtningenævnet har i foråret 2023 udvidet sikkerhedsvurderingen af Syrien. Dette kan få vidtrækkende konsekvenser for herboende syriske flygtninge, der kommer fra den vestlige provins Latakia, da disse flygtninge nu kan forvente, at få genvurderet deres sag og miste deres opholdstilladelse.

Mere end halvdelen af de syriske flygtninge, der har fået asyl i Danmark, har fået opholdstilladelse med konventionsstatus. Det gælder især mænd, der er flygtet fra militærtjeneste. De kan først sendes tilbage til Syrien, når de ikke længere risikerer at blive straffet for at være flygtet.

De syriske flygtninge, som siden 2015 har fået midlertidig beskyttelsesstatus, kan derimod sendes tilbage til Syrien, hvis forholdene i hjemområdet er forbedrede, selv om situationen er uforudsigelig og skrøbelig.

Med Flygtningenævnets udvidede sikkerhedsvurdering af Syrien, kan det have afgørende betydning at søge bistand hos en advokat så tidligt i forløbet som muligt.

Det fremgår af udlændingelovens § 55, stk. 1, at Flygtningenævnet om fornødent kan beskikke en advokat for udlændingen, medmindre den pågældende selv har antaget en sådan. 

Hos Advodan Aalborg er vi eksperter i udlændingeret. Du kan derfor allerede fra starten rette henvendelse til os enten via mail trin@advodan.dk eller telefon 9631 3308 for vurdering og hjælp til din sag.

0 kommentar

0 / 700 tegn