PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Opholdstilladelse til udlændinge af dansk afstamning

En bestemmelse i udlændingeloven tilsiger, at der i visse situationer er mulighed for at tildele opholdstilladelse til udlændinge med dansk afstamning.

Tidligere krævede praksis, at enten forældre eller bedsteforældre skulle have haft dansk statsborgerskab fra fødslen. Nu kræves det blot, at den ene forælder har dansk statsborgerskab fra fødslen.

Opholdstilladelse kan gives, hvis der foreligger "helt særlige grunde”, herunder en stærk tilknytning til Danmark. Tilknytningen skal være på niveau med den, som en person ville have haft, hvis begge forældre havde haft dansk statsborgerskab fra fødslen.

Tilladelser udstedes for ét år med mulighed for forlængelse, og efter to års ophold kan en tidsubegrænset opholdstilladelse komme på tale, forudsat at ansøgeren i den mellemliggende periode har udviklet en stærk tilknytning til Danmark gennem f.eks. danske sprogfærdigheder og beskæftigelse.

En stærk tilknytning kan være opnået gennem hyppige besøg i Danmark, kontakt og kommunikation mellem ansøger og danske familiemedlemmer, besøg i Danmark, hvor den danske forælder også deltager, samt løbende kontakt via brev, telefon eller e-mails.

Denne bestemmelse giver altså mulighed for en fleksibel og nuanceret tilgang til sager vedrørende dansk afstamning, samtidig med den anerkender og styrker båndene mellem dansk afstamning og Danmark.

0 kommentar

0 / 700 tegn