PrivatErhverv
Jylland
Sjælland
Bornholm

Kommissionsaftale – producent og forhandler

Kommissionsaftaler er i grove træk en kombination af samarbejdsformerne bag forhandler- og agenturaftaler.

Peter Vang
Advokat (H), partner

Kommissionsaftale - producent

Du indgår en kommissionsaftale med en kommissionær, der i eget navn formidler salg af dine produkter for din regning. Det betyder, at det under hele salgsforløbet er dig, der ejer produkterne. Det er også dig, der bestemmer, til hvilken pris kommissionæren må sælge dine produkter.

Det er kommissionæren, der indgår aftaler med kunderne, og derfor er det også kommissionæren, der har forpligtelserne over for kunderne. Kommissionæren er aflønnet med provision af de aftaler, han eller hun indgår. Kommissionsaftaler kan udvides med eneret.

Kommissionsaftale - forhandler

Som kommissionær i en kommissionsaftale formidler du salg i dit eget navn, men for producentens (kommittentens) regning. Det betyder, at du ikke ejer varerne, og at du skal følge kommittentens instruktioner omkring fx pris.

Risikoen som kommissionær er relativ lav, da du ikke skal købe varer af producenten. Du skal dog være opmærksom på, at det som regel er dig, der har alle forpligtelser over for kunderne. Som kommissionær modtager du typisk provision af de salgsaftaler, du formidler. Kommissionsaftalen kan udvides med eneret.

Indsender formularen...

Har du spørgsmål til din specifikke situation? Kontakt os i dag