Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Ansættelse og medarbejdere

Graviditet og barsel

Graviditet er en glædelig begivenhed, men det stiller krav til dig som arbejdsgiver. Gravide og medarbejdere på barsel er omfattet af en række særlige beskyttelsesregler, der blandt andet falder under loven om ligebehandling.

Du er her

Derfor er det meget vigtigt, at du som arbejdsgiver er ekstra opmærksom. Ellers kan det koste virksomheden mange penge i erstatning.

Medarbejderens rettigheder under graviditet

En gravid medarbejder er omfattet af en række særlige beskyttelsesregler, for eksempel har medarbejdere, der venter sig, ret til frihed i forbindelse med graviditetsundersøgelser.

Funktionærloven, ligebehandlingslovene og de forskellige overenskomster på arbejdsmarkedet beskriver, hvad medarbejderen har krav på under graviditet.

Står du som arbejdsgiver i den situation, at du bliver nødt til at fyre medarbejdere, skal du også være ekstra opmærksom i forhold til gravide og ansatte på barsel. Fyrer du en gravid, eller tilsidesætter du på anden vis de særlige beskyttelsesregler, kan du risikere at skulle betale mange måneders løn i erstatning. 

Medarbejderens rettigheder under barsel

Dine medarbejdere har ret til barsels- og forældreorlov. Funktionærloven indeholder en række minimumskrav til, hvad en medarbejder har ret til i løn.

Herudover kan du vælge at indgå aftale med dine medarbejdere om bedre vilkår. Dine medarbejdere kan også være omfattet af en overenskomst, der opstiller en barselsordning.

Hvis du som arbejdsgiver betaler løn under barsel, kan du søge om at få refunderet en del af din medarbejders løn fra det offentlige. Det sikrer, at du kan få råd til at betale løn under barsel.

Opstår der konflikter

Hvis du som arbejdsgiver oplever konflikter i forbindelse med barsel eller graviditet, er det en god idé at henvende dig til din advokat med det samme.

Den bedste løsning er at forebygge konflikter ved at imødekomme din medarbejders rettigheder og overholde de særlige beskyttelsesregler. Det er vigtigt, at du er ekstra opmærksom ved graviditet og barsel, da der gælder særlige pligter og muligheder for dig som arbejdsgiver.

Hos ADVODAN er vi klar til at rådgive dig om, hvordan du skal forholde dig til gravide eller medarbejdere på barsel.

Har du brug for hjælp til Ansættelse og medarbejdere?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Ansættelse og medarbejdere?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.