Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Ansættelse og medarbejdere

Sygdom og ferie for medarbejdere

Det er en god idé at hente juridisk hjælp, så du har styr på de juridiske aspekter ved sygdom og ferie. Hos ADVODAN står vi klar til at rådgive dig, så din virksomhed undgår dyre erstatningssager.

Du er her

Hvis en af dine medarbejdere bliver syg i en længere periode, følger der en række krav og pligter med for dig som arbejdsgiver. Derfor er det afgørende, at du agerer korrekt, så der ikke opstår konflikter senere.

Desuden er ferie et vigtigt aspekt i forhold til dine medarbejdere. Ferieloven opstiller en række regler for, hvordan du som arbejdsgiver skal forholde dig. Overholder du dem, kan du undgå store konflikter med dine medarbejdere.

Ferieloven er kompliceret

Ferieloven siger, at alle medarbejdere har ret til fem ugers ferie. Derudover kan nogle medarbejdere være ansat under overenskomster, som giver ret til yderligere fem feriefridage.

Ferieloven er en meget kompliceret lov, og det kan give unødvendige konflikter, hvis du ikke overholder ferielovens bestemmelser.

Opstår der konflikter

Hvis du som arbejdsgiver oplever konflikter i forbindelse med sygdom og ferie, anbefaler ADVODAN, at du straks henvender dig til din advokat.

Den bedste løsning er at forebygge konflikter i forbindelse med ferie og sygdom ved at sørge for at overholde de pligter, du har som arbejdsgiver. Derfor er det blandt andet vigtigt at overholde ferieloven og udforme ansættelseskontrakter korrekt.

Har du brug for hjælp til Ansættelse og medarbejdere?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Ansættelse og medarbejdere?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.