Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Persondata

Fra den 25. maj 2018 skal alle virksomheder og offentlige myndigheder være klar til at overholde EU’s nye persondataforordning – også kaldet GDPR.

Forordningen erstatter den danske persondatalov og indeholder mange nye og skrappe regler om håndtering og behandling af persondata. Bliver reglerne ikke overholdt, er der risiko for meget store bøder.
Reglerne om håndtering af persondata er relevante for alle danske virksomheder, uanset hvilke typer af personoplysninger virksomheden håndterer.

Reglerne gælder derfor også for en virksomheds behandling af helt almindelige personoplysninger, der kan henføres til en person. Fx eksempelvis adresse, telefonnummer og e-mail på både medarbejdere og kunder.

Læs mere

Persondata: Ny vejledning om samtykke
22. nov 2017

Datatilsynet og Justitsministeriet har udarbejdet en ny vejledning om det persondataretlige samtykke.Virksomheder og myndigheder kan bruge samtykket som grundlag for behandling af personoplysninger.

Persondata: Sådan kommer din virksomhed i gang
23. okt 2017 4 kommentarer

Fra den 25. maj 2018 skal alle virksomheder være klar til at overholde en række nye krav i EU’s persondataforordning. Her er en kort guide, der kan hjælpe din virksomhed i gang med det vigtige arbejde.

Ny betænkning præciserer EU-persondataforordningens forhold til gældende ret
29. maj 2017

En ny betænkning beskriver nu, hvordan nye regler fra EU om databeskyttelse kommer til at påvirke dansk lovgivning.

Vigtige pointer fra stormøde om databeskyttelsesforordningen
06. mar 2017

Justitsministeriet har netop afholdt et stormøde for erhvervslivet om den kommende databeskyttelsesforordning. På mødet gennemgik Justitsministeriet en række af de centrale punkter i den nye forordning. Bliv klogere på udvalgte temaer fra mødet her.

Sjusk med arkivering af personoplysninger kan snart udløse store bøder
20. jan 2017

Er din virksomhed en af de mange, som ikke får slettet personoplysninger om medarbejdere og kunder, når de ikke længere er relevante? Så kan I risikere store bøder, når den nye EU persondataforordning træder i kraft. Her får du en guide til, hvad små og mellemstore virksomheder skal gøre for at blive klar i tide.

Persondata: Ny vejledning om hvilke virksomheder, der skal have en DPO
18. jan 2017

EU’s ekspertgruppe – også kaldet Artikel 29-gruppen – kom lige før jul med sine første vejledninger om den kommende persondataforordning. Vejledningen om udpegning af databeskyttelsesrådgivere er særligt interessant, da den også er relevant for en række private virksomheder.


Markant højere bøder
Når persondataforordningen træder i kraft, bliver konsekvenserne for at overtræde reglerne markant større. Fremover kan virksomheder, der overtræder reglerne, forvente bøder på op til 2-4 procent af årsomsætningen eller op til 20 millioner euro alt efter, hvad der er højst.

Formål med persondataforordningen
Det primære mål med persondataforordningen er at øge datasikkerheden for den enkelte borger gennem ens regler inden for EU. Overordnet indeholder forordningen skærpede krav til it-sikkerhed, organisatorisk sikkerhed samt informationsforpligtelser og samtykke.  

Ensretning i EU
Med EU-persondataforordningen bliver reglerne omkring behandling af personoplysninger ens i hele EU. Hvis man som virksomhed gør forretning på tværs af landegrænser, skal man derfor som udgangspunkt ikke længere forholde sig til og opfylde 28 forskellige persondata-lovgivninger.

Læs mere om EU-persondataforordningen i menuen til venstre.


Du er her
GØR SOM 12.132 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.132 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder og gode råd om jura. Vi sender ud to gange hver måned.

* Din tilmelding afgives til ADVODAN A/S
– CVR nr.: 2979 5185