Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Persondata

Fra den 25. maj 2018 skal alle virksomheder og offentlige myndigheder være klar til at overholde EU’s nye persondataforordning – også kaldet GDPR.

Forordningen erstatter den danske persondatalov og indeholder mange nye og skrappe regler om håndtering og behandling af persondata. Bliver reglerne ikke overholdt, er der risiko for meget store bøder.
Reglerne om håndtering af persondata er relevante for alle danske virksomheder, uanset hvilke typer af personoplysninger virksomheden håndterer.

Reglerne gælder derfor også for en virksomheds behandling af helt almindelige personoplysninger, der kan henføres til en person. Fx eksempelvis adresse, telefonnummer og e-mail på både medarbejdere og kunder.

Læs mere

Besøg af Datatilsynet: Det skal du vide om GDPR-tilsyn
31. aug 2018

Datatilsynet fører hvert år en række planlagte tilsyn hos offentlige myndigheder og private virksomheder. Formålet er at sikre, at reglerne i databeskyttelsesforordningen bliver overholdt.

Nye krav om kryptering af e-mails med personoplysninger
08. aug 2018 9 kommentarer

Fra 1. januar 2019 skal alle private virksomheder kryptere e-mails, der indeholder fortrolige og følsomme personoplysninger. Det oplyser Datatilsynet, der skærper sin praksis i kølvandet på Persondataforordningen.

Persondata: Dataansvarlige har pligt til at tjekke sikkerheden hos databehandlere
06. jun 2018

Når man som dataansvarlig benytter sig af en eller flere databehandlere, har man pligt til at kontrollere, at sikkerheden er i orden hos databehandlerne. Datatilsynet forklarer hvorfor og hvordan i ny vejledende tekst.

Ny databeskyttelseslov er trådt i kraft
31. maj 2018

Den 17. maj vedtog Folketinget den nye databeskyttelseslov. Den trådte i kraft d. 25. maj samtidig med, at EU’s databeskyttelsesforordningen (GDPR) fik virkning.

Det skal du vide om persondata og inkasso
15. maj 2018 6 kommentarer

Inkassosager mod private forbrugere indeholder altid personoplysninger. Derfor har den nye persondataforordning også stor betydning for, hvordan du behandler inkassosager i din virksomhed. Her er fem vigtige persondataregler, du skal kende.

Klar til efterlevelse af nye GDPR-regler? Få hjælp i Datatilsynets vejledninger
30. apr 2018

Datatilsynet har gennem flere måneder udarbejdet en række forskellige vejledninger, der skal hjælpe danske virksomheder med at blive klogere på de nye regler og krav, der følger med, når persondataforordningen (GDPR) får virkning fra d. 25. maj.


Markant højere bøder
Når persondataforordningen træder i kraft, bliver konsekvenserne for at overtræde reglerne markant større. Fremover kan virksomheder, der overtræder reglerne, forvente bøder på op til 2-4 procent af årsomsætningen eller op til 20 millioner euro alt efter, hvad der er højst.

Formål med persondataforordningen
Det primære mål med persondataforordningen er at øge datasikkerheden for den enkelte borger gennem ens regler inden for EU. Overordnet indeholder forordningen skærpede krav til it-sikkerhed, organisatorisk sikkerhed samt informationsforpligtelser og samtykke.  

Ensretning i EU
Med EU-persondataforordningen bliver reglerne omkring behandling af personoplysninger ens i hele EU. Hvis man som virksomhed gør forretning på tværs af landegrænser, skal man derfor som udgangspunkt ikke længere forholde sig til og opfylde 28 forskellige persondata-lovgivninger.

Læs mere om EU-persondataforordningen i menuen til venstre.


Du er her
GØR SOM 12.224 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.224 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.