Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Persondata

Fra den 25. maj 2018 skal alle virksomheder og offentlige myndigheder være klar til at overholde EU’s nye persondataforordning – også kaldet GDPR.

Forordningen erstatter den danske persondatalov og indeholder mange nye og skrappe regler om håndtering og behandling af persondata. Bliver reglerne ikke overholdt, er der risiko for meget store bøder.
Reglerne om håndtering af persondata er relevante for alle danske virksomheder, uanset hvilke typer af personoplysninger virksomheden håndterer.

Reglerne gælder derfor også for en virksomheds behandling af helt almindelige personoplysninger, der kan henføres til en person. Fx eksempelvis adresse, telefonnummer og e-mail på både medarbejdere og kunder.

Læs mere

Ny persondatavejledning: Få styr på de registrerede personers rettigheder
03. apr 2018 2 kommentarer

Når din virksomhed behandler personoplysninger, har du pligt til at sikre, at de registrerede personers rettigheder bliver overholdt. Datatilsynet har udsendt en ny vejledning om emnet.

Persondata: Sådan skal virksomheder håndtere databrud
15. mar 2018

Datatilsynet har udsendt en ny vejledning, der skal hjælpe virksomheder, hvis de oplever databrud på persondatasikkerheden.

De 5 største myter om persondata
08. mar 2018

Der florerer mange myter om persondata og persondataforordningen (GDPR) i de danske virksomheder. Her afliver vi de fem største.

Nye persondataregler har konsekvenser for virksomheders e-mailmarkedsføring
04. jan 2018 11 kommentarer

Hvis din virksomhed bruger e-mailmarkedsføring, gør du klogt i at sætte dig godt ind i de nye regler om persondata. Du skal især være opmærksom på de skærpede krav til samtykke og oplysningspligt.

Persondata: Ny vejledning om dataansvarlige og databehandlere
01. dec 2017 3 kommentarer

Vejledningen skal hjælpe virksomheder og myndigheder med at forstå og efterleve de krav, der følger med de forskellige roller, som enten dataansvarlig eller databehandler.

Persondata: Ny vejledning om samtykke
22. nov 2017

Datatilsynet og Justitsministeriet har udarbejdet en ny vejledning om det persondataretlige samtykke.Virksomheder og myndigheder kan bruge samtykket som grundlag for behandling af personoplysninger.


Markant højere bøder
Når persondataforordningen træder i kraft, bliver konsekvenserne for at overtræde reglerne markant større. Fremover kan virksomheder, der overtræder reglerne, forvente bøder på op til 2-4 procent af årsomsætningen eller op til 20 millioner euro alt efter, hvad der er højst.

Formål med persondataforordningen
Det primære mål med persondataforordningen er at øge datasikkerheden for den enkelte borger gennem ens regler inden for EU. Overordnet indeholder forordningen skærpede krav til it-sikkerhed, organisatorisk sikkerhed samt informationsforpligtelser og samtykke.  

Ensretning i EU
Med EU-persondataforordningen bliver reglerne omkring behandling af personoplysninger ens i hele EU. Hvis man som virksomhed gør forretning på tværs af landegrænser, skal man derfor som udgangspunkt ikke længere forholde sig til og opfylde 28 forskellige persondata-lovgivninger.

Læs mere om EU-persondataforordningen i menuen til venstre.


Du er her
GØR SOM 12.558 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.558 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder og gode råd om jura. Vi sender ud to gange hver måned.

* Din tilmelding afgives til ADVODAN A/S
– CVR nr.: 2979 5185