Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Persondata

Fra den 25. maj 2018 skal alle virksomheder og offentlige myndigheder være klar til at overholde EU’s nye persondataforordning – også kaldet GDPR.

Forordningen erstatter den danske persondatalov og indeholder mange nye og skrappe regler om håndtering og behandling af persondata. Bliver reglerne ikke overholdt, er der risiko for meget store bøder.
Reglerne om håndtering af persondata er relevante for alle danske virksomheder, uanset hvilke typer af personoplysninger virksomheden håndterer.

Reglerne gælder derfor også for en virksomheds behandling af helt almindelige personoplysninger, der kan henføres til en person. Fx eksempelvis adresse, telefonnummer og e-mail på både medarbejdere og kunder.

Læs mere

Hvad fører Datatilsynet tilsyn med?
12. jun 2019 2 kommentarer

For at sikre sig at persondataforordningen overholdes, fører Datatilsynet årligt en række tilsyn med private virksomheder. Læs her, hvad din virksomhed kan blive spurgt om, hvis den udvælges til tilsyn.

Persondataforordningen fylder 1 år: Hvad har året budt på?
24. maj 2019

Persondata har været, og er stadig, på manges læber. Få overblik over vigtige GDPR-tiltag, der har fyldt i årets løb – og bliv opdateret på, hvilke regler der er trådt i kraft.

Rekruttering på sociale medier: Sådan overholder du GDPR
02. maj 2019

Undersøger du din virksomheds jobsøgere på Facebook eller fremsøger potentielle kandidater på LinkedIn? Så skal du være opmærksom på en række ting for at overholde reglerne i GDPR.

Næsten 3000 datasikkerhedsbrud i 2018: Hvad skal virksomheder være opmærksomme på i 2019?
26. feb 2019

2780. Det er antallet af anmeldelser om brud på persondatasikkerheden, som Datatilsynet har modtaget siden Persondataforordningen trådte i kraft d. 25 maj sidste år til udgangen af året.

Sådan overholder du kravene til sletning af personoplysninger
19. feb 2019

Ligeså vigtigt som det er at overholde reglerne for sletning af persondata, ligeså svært kan det være. Her kan du læse, hvordan din virksomhed undgår utilsigtede databrud, fordi I ligger inde med oplysninger, som bør være slettet.

Mange databrud skyldes bekvemmelighed: sådan undgår du dem
16. jan 2019

Mange af de underretninger, Datatilsynet får fra virksomheder om sikkerhedsbrud, omhandler e-mails, som er blevet sendt til den forkerte modtager.


Markant højere bøder
Når persondataforordningen træder i kraft, bliver konsekvenserne for at overtræde reglerne markant større. Fremover kan virksomheder, der overtræder reglerne, forvente bøder på op til 2-4 procent af årsomsætningen eller op til 20 millioner euro alt efter, hvad der er højst.

Formål med persondataforordningen
Det primære mål med persondataforordningen er at øge datasikkerheden for den enkelte borger gennem ens regler inden for EU. Overordnet indeholder forordningen skærpede krav til it-sikkerhed, organisatorisk sikkerhed samt informationsforpligtelser og samtykke.  

Ensretning i EU
Med EU-persondataforordningen bliver reglerne omkring behandling af personoplysninger ens i hele EU. Hvis man som virksomhed gør forretning på tværs af landegrænser, skal man derfor som udgangspunkt ikke længere forholde sig til og opfylde 28 forskellige persondata-lovgivninger.

Læs mere om EU-persondataforordningen i menuen til venstre.


Du er her
GØR SOM 12.549 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.549 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.