Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Persondata

Adfærdskodekser og certificeringsordninger

Datatilsynet har udgivet en vejledning om adfærdskodekser og certificeringer.

Du er her

Adfærdskodekser udarbejdes af sammenslutninger mv., og man kan som virksomhed frivilligt deltage i kodekset. Det anvendes som et element til at påvise, at man lever op til sine forpligtelser efter forordningen.

Ved certificeringer, fx ISO 27001 attesterer en tredjepart for, at certificering på behandlingsaktiviteter er opnået. De anvendes som hjælp til at påvise, at behandlingsaktiviteterne foregår efter forordningens regler, men også som hjælp til at sikre, at virksomheden overholder forordningens regler.

Datatilsynets vejledning forklarer også, hvordan adfærdskodekser og certificeringer kan udformes og blive til en godkendt standard.

Det må forventes, at der vil blive udformet og godkendt flere kodekser og certificeringer inden for nærmeste fremtid, så det vil sandsynligvis snart bliver muligt for virksomheder at deltage i kodekser og opnå certificeringer. 

Læs Datatilsynets vejledning her

Har du brug for hjælp til Persondata?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp til Persondata?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.