Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Persondata

Persondata og virksomhedsoverdragelse

I forbindelse med en virksomhedsoverdragelse bliver der ofte udvekslet persondata om medarbejdere under due diligence processen. I denne sammenhæng er det også relevant at kende reglerne i persondataforordningen.

Du er her

  • Behandling af persondata er som udgangspunkt kun relevant ved aktivoverdragelser.

  • Videregivelse af oplysninger som led i due diligence må kun finde sted uden samtykke fra de registrerede, hvis behandlingen er nødvendig for, at den dataansvarlige eller den tredjemand, der får adgang til oplysningerne, kan forfølge en berettiget interesse – og at hensynet til den registrerede ikke overstiger denne interesse.

  • Hvis der er tale om følsomme oplysninger om fx medarbejderes fagforeningsmæssige forhold eller helbredsoplysninger, er det Datatilsynets opfattelse, at videregivelse kræver samtykke fra den registrerede.

  • Hvis virksomheden ikke kan dokumentere, at køber har en berettiget interesse i de specifikke oplysninger, må videregivelse af oplysninger kun finde sted, hvis den registrerede har givet sit udtrykkelige samtykke til det.

  • Databehandlingen skal til enhver tid skal ske i overensstemmelse med god databehandlingsskik samt opfylde persondataforordningens krav til sikker databehandling.

Har du brug for hjælp til Persondata?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Persondata?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.436 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.436 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.