Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Selskabskonstruktion og virksomhedsformer

Skilsmisse i ejerkredsen

Med en ægtepagt kan du sikre din virksomhed ved at gøre den til særeje. Dermed indgår virksomheden ikke i jeres fælles formue og bliver ført uden om jeres bo.


Har jeg brug for en ægtepagt? (1 ejer)

Når du er virksomhedsejer og er gift, så indgår din virksomhed automatisk i formuefællesskabet med din mand eller kone – medmindre du gør virksomheden til særeje i en ægtepagt. Når en virksomhed er gjort til særeje i en ægtepagt, bliver den ført uden om bodelingen i forbindelse med en skilsmisse.

For de fleste ægtepar er skilsmisse ikke det foretrukne samtaleemne, men det er vigtigt, at du er opmærksom på, at ægtepagter skal indgås i enighed.

Skal I skilles – og virksomheden ikke er særeje – skal formuen og dermed også virksomheden deles imellem dig og din ægtefælle. Det kan i værste fald få fatale konsekvenser for din virksomhed, fordi du skal realisere halvdelen af aktiverne i virksomheden i kontanter. 

Ved oprettelse af en ægtepagt skal I tage stilling til, om ægtepagten skal være med fuldstændig særeje eller skilsmissesæreje. De to former for ægtepagt er ens i tilfælde af skilsmisse, men ved skilsmissesæreje-ægtepagten opløses særejet ved dødsfald, hvilket betyder, at den efterlevende ægtefælle kan sidde i uskiftet bo, hvorimod særejet skal skiftes, når ægtepagten omhandler fuldstændigt særeje.

Det er vigtigt, at I får professionel rådgivning om udformning af ægtepagten, så den tager højde for de relevante forhold og situationer, der gælder præcist for jer.

Har jeg brug for en ægtepagt? (flere ejere)

Er I flere ejere i en virksomhed, bør I stille det som krav til hinanden, at de af jer, der er gift, opretter ægtepagter. I anpartsselskaber eller aktieselskaber er det muligt at skrive kravet om ægtepagter til gifte partnere i ejeraftalen. 

Hvad er en ejeraftale?

Uden ægtepagter risikerer I, at jeres virksomhed skal realisere kontanter til en tidligere ægtefælle i tilfælde af skilsmisse. Hvis eksempelvis en medejer af et ApS, der ejer 50 %, bliver skilt, er det potentielt 25 % af selskabet, man kan være nødt til at sælge fra for at kunne betale den ene medejers eks-ægtefælle. Det skaber en vanskelig situation for den anden medejer, og det kan i værste fald blive katastrofalt for virksomheden.

Har du brug for hjælp til Selskabskonstruktion og virksomhedsformer?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal en medejer i virksomheden skilles? Skriv til os
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Selskabskonstruktion og virksomhedsformer?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.