Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Selskabskonstruktion og virksomhedsformer

Sygdom eller dødsfald i ejerkredsen

Død, sygdom og ulykke kan ramme alle, og det kan lamme en virksomhed. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at sikre din virksomheds eksistens bedst muligt.

Du er her

Dødsfald i ejerkredsen

Når en person dør, uanset om man er virksomhedsejer eller ej, etableres automatisk et dødsbo som en ny juridisk person. Dødsboet indtræder herefter som ejer af kapitalandelene i virksomheden eller i det holdingselskab, der ejer virksomheden. Dødsboet skal herefter realisere sine kapitalandele bedst muligt, og der vil typisk være en advokat, der som bobestyrer, er ansvarlig for det.

Er der flere ejere, og er der oprettet en ejeraftale, vil dødsboet skulle realisere sin ejerandel i henhold til de bestemmelser, der følger af ejeraftalen.

Hvad er en ejeraftale?

Testamente

Et almindeligt testamente samt et virksomhedstestamente kan være en rigtig god hjælp til de efterladte, hvis du bliver uarbejdsdygtig eller dør. 

Har jeg brug for et testamente?

Sygdom i ejerkredsen

Hvis du bliver syg og uarbejdsdygtig, vil det højst sandsynligt sætte din virksomhed i en vanskelig situation. 

Men der er heldigvis flere ting, du kan gøre på forhånd for at sikre dig bedst muligt.

Én mulighed er at oprettet et virksomhedstestamente, hvor du lægger en konkret plan for, hvordan dine efterladte skal håndtere din virksomhed, den dag du ikke selv kan længere. En anden mulighed er at tegne de forsikringer, du mener, der er relevante i din situation.

Sundhedsforsikring

Det kan hurtigt blive dyrt, hvis du eller en medarbejder er sygemeldt længe eller skal vente på behandling. Derfor kan det være en god idé at undersøge dine muligheder og tegne en sundhedsforsikring for dig selv og dine medarbejdere.

Sygedagpengeforsikring

Som selvstændig erhvervsdrivende har du ret til sygedagpenge fra kommunen, hvis du bliver syg. Du skal dog opfylde sygedagpengelovens betingelser.


Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring

Som selvstændig erhvervsdrivende er du ikke ligesom andre ansatte umiddelbart sikret ved erhvervssygdomme under Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring (AES). Men du kan frivilligt tilslutte dig AES og på den måde opnå samme sikring som andre ansatte.


Almindelig ulykkesforsikring

Din private ulykkesforsikring dækker sandsynligvis ikke under arbejde i egen virksomhed. Du skal derfor tegne en ny forsikring, hvis du ønsker at kunne få økonomisk erstatning ved invaliditet eller død efter en arbejdsulykke.

Har du brug for hjælp til Selskabskonstruktion og virksomhedsformer?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp? Skriv til os
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Selskabskonstruktion og virksomhedsformer?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.