Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Byggeri

Dagbøder og forsinkelse

Inden byggeriet sættes i gang, bør du altid sørge for at aftale en fast tidsramme for projektet. Bliv klogere på dagbøder og forsinkelser i forbindelse med byggeprojektet.

Du er her

En række spørgsmål må afklares, før selve byggeriet påbegyndes. Der må først og fremmest fastsættes både et start- og sluttidspunkt for byggeriet. Dernæst er det en fordel med ”mellemtider” undervejs i byggeriet, hvor tidsplanen kan kontrolleres. Du må også forholde dig til konsekvensen af forsinkelser og mulighed for forlængelse af tidsplanen i tilfælde af dårligt vejr. Og hvad med ændringer i projektet undervejs?

Færdigmelding

Det er essentielt for ethvert projekt at aftale en dato for færdigmelding. Hvis sådan en aftale ikke er lavet, er der stor risiko for, at byggeriet bliver færdigt senere end forventet. En tidsplan bør fastsættes, når det drejer sig om større entrepriser, så du løbende kan kontrollere byggeriets fremdrift.

Dagbøder og forsinkelser kan sløve dit byggeprojekt

Dagbod

I aftalen bør du også prøve at fastlægge en dagbod. Det er en erstatning, entreprenøren betaler per dag byggeriet er forsinket. Dagboden fungerer således som en motivation for entreprenøren til at blive færdig til tiden.

Du vil sandsynligvis komme ud for, at entreprenøren vil forlange vejrligsdage. Det er ikke altid muligt at støbe i frostvejr eller lægge tag i regnvejr. Derfor kan byggeriet blive forsinket af vejret, og sker det, vil entreprenøren som regel forlange ekstra tid. Det er ganske rimeligt.

Hvis du ombestemmer dig med hensyn til noget, der fører til projektændringer, kan entreprenøren også bede som ekstra tid. Der skal måske laves noget andet eller mere end aftalt. Denne forespørgsel fra entreprenøren er i mange tilfælde også ganske rimelig.

Har du brug for hjælp til Byggeri?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med dit byggeprojekt?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Byggeri?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.