Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Dødsbo og bodeling

Skifteretten

Skifteretten bliver altid inddraget, når en person dør. Skifte betyder opgørelse og afvikling af en afdød persons formue. Skifteretten er derfor den myndighed, som beslutter, hvordan boet efter afdøde skal fordeles.

Du er her

Hvordan fungerer skifteretten?

Skifteretten har også ansvaret for, at lovgivningen om arv og skifte bliver overholdt, og at den afdødes testamente bliver respekteret.

Skifteretten får automatisk besked om dødsfaldet fra sognepræsten og indkalder anmelderen til møde cirka tre uger efter dødsdagen. Som regel skal alle afdødes arvinger tage stilling til, hvordan boet skal behandles. Det kan derfor være praktisk, at du tager andre familiemedlemmer med til mødet i skifteretten eller sørger for at få en skiftefuldmagt fra dem.

Det kan være en god idé at foretage sin research, inden du skal i skifteretten.

Husk at forberede dig, når du skal i skifteretten

På mødet vejleder skifteretten om, hvordan boet kan skiftes, og så vidt muligt bliver boets videre behandling afgjort på mødet. Det er vigtigt, at du har forberedt dig grundigt inden mødet, ligesom du skal medbringe så mange oplysninger som muligt om afdødes familieforhold og økonomi.

ADVODAN kan rådgive dig, inden du går i skifteretten. Vi kan også aflyse mødet og få skifteretten til at bestemme boets behandling på et skriftligt grundlag. Det kræver dog, at du kontakter os straks efter dødsfaldet.

Har du brug for hjælp til Dødsbo og bodeling?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp? Skriv til os
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Dødsbo og bodeling?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.