Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Lejeret

Lejekontrakten

En lejeaftale er gyldig, uanset om I har en lejekontrakt eller ej. Men det er en god idé at skrive en kontrakt, fordi den er et vigtigt værktøj, hvis der opstår konflikter, uenigheder eller misforståelser.

Du er her

Uanset om du er lejer eller udlejer, kan du kræve, at der bliver udarbejdet en kontrakt, inden du indgår en aftale om en lejebolig.

Lejer er som hovedregel særligt godt beskyttet i Lejeloven. Med en kontrakt er det muligt for udlejer at aftale sig ud af nogle af lejelovens beskyttende regler. Men der er nogle specifikke krav til, hvordan særlige vilkår i en kontrakt skal formuleres, ligesom der er nogle bestemmelser i lejeloven, som man ikke kan ændre på i en kontrakt.

På Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens hjemmeside kan I gratis hente en standard lejekontrakt (Typeformular A9)

Gennemgang af lejekontrakt

En lejekontrakt er et vigtigt redskab for dig som lejer eller udlejer, hvis der opstår uoverensstemmelser. Men uanset om du er lejer eller udlejer, kan det være svært at gennemskue, hvad du skriver under på i kontrakten. Det kan derfor være en rigtig god ide at gennemgå din lejekontrakt med en advokat, så du undgår unødige konflikter i lejeforholdet.

Hos ADVODAN kan vi hjælpe dig med at gennemgå alle detaljerne i lejekontrakten. Det betyder, at du kan være sikker på, at lejens størrelse, fristerne i forbindelse med opsigelse af lejemål eller ansvarsfordeling af vedligeholdelse er gyldige.

Få styr på lejekontrakten med ADVODAN. Juridisk gennemgang af dine lejeforhold

Særlige vilkår i lejekontrakten

Hvis du som udlejer ønsker at fravige nogle af lejelovens bestemmelser, skal det fremhæves i lejekontrakten. Det betyder, at det enten skal skrives med kursiv, fed eller understreget tekst. I standardformularen til lejekontrakter er der plads til at skrive særlige vilkår ind i §11.

Det er ikke alle lejelovens bestemmelser, der kan fraviges. Derfor kan der være særlige vilkår, som ikke er gyldige, selvom de er fremhævet korrekt.

Tidsbegrænset lejemål og lejekontrakten

Hvis du som udlejer ønsker at leje din lejlighed ud i en begrænset periode, skal du have en særligt god grund til ikke at benytte de almindelige regler i lejeloven.

En gyldig grund kan fx være udstationering i et andet land eller midlertidig beskæftigelse i en anden by. 

Som udgangspunkt er et lejemål uopsigeligt for både udlejer og lejer, indtil den tidsbegrænsede lejeperiode er udløbet.

Har du brug for hjælp til Lejeret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Lejeret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.