Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Lejeret

Depositum og forudbetalt leje

Når der indgås aftale om leje af en bolig, kan udlejer opkræve et depositum, der svarer til tre måneders husleje. Herudover kan udlejer også opkræve et beløb svarende til tre måneders husleje.

Du er her

Depositum

Ifølge lejeloven må et depositum højst udgøre et beløb svarende til tre måneders husleje. Depositummet står som sikkerhed for lejerens forpligtelser ved fraflytning. Det kan fx være istandsættelse af lejemålet eller betaling af varmeforbrug.

Når istandsættelsen er afsluttet, skal det overskydende beløb betales tilbage til lejeren. Da lejeloven blev revideret i 2015, blev det vedtaget, at lejerens depositum ikke længere skal dække en "nyistandsættelse" af lejemålet med en såkaldt "normalistandsættelse".

Forudbetalt leje

Som udlejer kan du kræve op til tre måneders husleje forud. Det beløb er en sikkerhed for lejers betaling af husleje i opsigelsesperioden. Som lejer kan du vælge at få pengene udbetalt i forbindelse med fraflytning, eller du kan vælge at ”bo pengene op” de sidste tre måneder. 

Hvis en lejer fraflytter lejemålet, inden opsigelsesperiodens udløber, er du som udlejer forpligtet til at forsøge at genudleje boligen hurtigst muligt. Lykkedes dette, skal lejeren have tilbagebetalt forudbetalt husleje for perioden fra den nye lejer flytter ind til opsigelsesperiodens oprindelige udløb.

Vælger du som lejer ikke at bo den forudbetalte leje op, kan udlejer sandsynligvis også benytte den forudbetalte leje til at dække udgifter i forbindelse med istandsættelse ved fraflytning. Dette følger af de almindelige regler om modregning og står ikke i lejeloven.

Har du brug for hjælp til Lejeret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Lejeret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.