Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Personskadeerstatning

Voldsoffererstatning

Kommer du til skade i forbindelse med en voldsforbrydelse, er du et voldsoffer og kan få erstatning. Det er en forudsætning for erstatningen, at der er tale om en personskade, og at du har anmeldt forbrydelsen til politiet.

Du er her

Når efterforskningen er afsluttet, overlader politiet sagen til anklagemyndigheden. Hvis anklagemyndigheden vurderer, at der er tilstrækkelige beviser til at rejse sigtelse og få den sigtede dømt, bliver sagen sendt i retten.

Ender sagen i retten med dig som vidne, har du krav på en bistandsadvokat. Du kan bede om at få den advokat, du selv ønsker. Bistandsadvokaten er gratis for dig.

Mindre alvorlige sager kan dog afgøres uden at involvere retten. I stedet vil gerningsmanden typisk betale en bøde til voldsofferet. Kan gerningsmanden ikke selv betale bøden, eller har politiet slet ikke fundet gerningsmanden, vil Erstatningsnævnet dække din erstatning. Du kan også få erstatning, selvom voldsmanden ikke kan straffes, fordi han er under 15 år eller utilregnelig (for eksempel sindssyg).

Det er en betingelse, at overfaldet er anmeldt til politiet indenfor 72 timer.

Har du brug for hjælp til Personskadeerstatning?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp til Personskadeerstatning?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.