PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Rekonstruktion af virksomhed

Hvis din virksomhed kommer i økonomiske vanskeligheder, skal du handle hurtigst muligt. Jo hurtigere, du reagerer, desto større sandsynlighed er der for, at en rekonstruktion kan finde sted, så du kan sikre din virksomheds værdier og undgå en eventuel konkurs.

Når en virksomhed er insolvent, kan man forsøge at redde den med en rekonstruktion. Det kan du læse mere om her på siden.

 

Hvad er en rekonstruktion?

Har din virksomhed svært ved at betale sine regninger, kan man forsøge at få den på fode igen ved en rekonstruktion.

Hvis din virksomhed er erklæret insolvent, kan du forsøge at redde den med en rekonstruktion.

En rekonstruktion efter Konkurslovens regler kan kun indeholde en virksomhedsoverdragelse, en tvangsakkord (en aftale mellem dig og kreditor om, at din gæld nedsættes) eller en blanding af de to.

Lykkes det ikke at gennemføre en rekonstruktion, er konkurs det næste skridt for virksomheden.

 

Hvem kan begære rekonstruktion?

Hvis du ikke reagerer på din virksomheds likviditetsproblemer, kan du risikere, at dine kreditorer vil forsøge at tvinge dig ud i en rekonstruktion eller konkurs. Men du kan også vælge selv at begære rekonstruktion, hvis din virksomhed er insolvent. Som udgangspunkt gælder det, at jo hurtigere, du handler, jo flere muligheder har du for ikke at blive tvunget ud i en rekonstruktionsproces af dine kreditorer, hvor det kan være sværere at indgå en frivillig aftale med dem.

 

Skal jeg indlede en rekonstruktion?

Selvom en rekonstruktion umiddelbart kan være en løsning for dig og din virksomhed, skal du være opmærksom på, at der også er risiko for konkurs i forbindelse med en rekonstruktion. Rekonstruktion er altså ikke den sikre løsning for konkurstruede virksomheder, men det er en mulighed for at sikre dine værdier.

Hos Advodan anbefaler vi, at du opsøger en erhvervsadvokat, hvis din virksomhed er kommet i økonomiske vanskeligheder. En erhvervsadvokat kan rådgive dig om mulighederne for virksomhedens overlevelse og for at sikre dine værdier gennem en rekonstruktion.

Salg af virksomhed ved konkurs

Er du på forkant med din konkurs og vil du sælge fremfor at rekonstruere, så kan du skabe mere likviditet ved salg af din virksomhed. Det er en mulighed enten at sælge hele eller dele af din virksomhed. Det en god idé at undersøge om andre virksomheder i din branche er interesserede i at købe den. Herefter skal du sikre dig, at din virksomhed er egnet til salg. Det betyder blandt andet, at din/dine panthaver(e), kan se fordelene ved at sælge, du kan nemlig ikke sælge pantsatte aktiver uden panthavers accept.

 

Kan du sælge din virksomhed inden konkurs?

Det korte svar er ja. Du skal dog bruge panthavers accept til salg af din virksomhed hvis den går konkurs. Herudover skal den være trimmet, hvilket blandt andet indebærer, at man mindsker udgifter til fx drift, og der skal være styr på aftaler og det juridiske set-up. Det er en fordel at være på forkant, så din virksomhed altid er trimmet og klar til salg. Hos Advodan hjælper vi dig med at gennemgå virksomheden fra A til Z, og vi rådgiver dig om dine muligheder.

 

Juridisk rådgivning om insolvens og rekonstruktion

Hos Advodan har vi erfarne erhvervsadvokater, der kan rådgive dig om din virksomheds muligheder og hjælpe med en eventuel rekonstruktion. Vi hjælper med at få en løsning på plads med kreditorerne, så din virksomhed forhåbentlig kan fortsætte sin drift.

Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning? 

Få hjælp til