PrivatErhverv
Jylland
Sjælland
Bornholm

Konkurs, insolvens og rekonstruktion

Hvis din virksomhed er i store problemer, er der mulighed for at lukke, sælge eller rekonstruere. Læs mere om dine muligheder, når du står med en virksomhed i økonomisk krise.

Når likviditeten er faldende i din virksomhed, er det afgørende, at du handler. Oplever du, at markedet svigter, og kan du ikke skære ned på omkostningerne og tilpasse virksomheden til de nye vilkår, er din virksomhed i fare for konkurs.

Advodan anbefaler, at du hurtigst muligt henvender dig til din advokat, hvis din virksomhed er konkurstruet. Jo hurtigere, du søger hjælp, jo større sandsynlighed er der for at overleve. Advodan hjælper dig med at afdække mulighederne, så du får de bedste chancer for at redde din virksomhed.

Hvilke muligheder har jeg for at redde min virksomhed?

Om du skal sælge, lukke, rekonstruere, hente ny kapital eller vælge en ny selskabsstruktur afhænger af mange forskellige faktorer. Sammen med dine kreditorer skal du forsøge at finde en løsning. Det er vigtigt at være åben og ærlig og fremlægge situationen, som den er. På den måde er det nemmere at trænge igennem hos banken og andre kreditorer.

 

Rekonstruktion

Du skal være opmærksom på, at dine kreditorer har mulighed for at tvinge dig til at rekonstruere din virksomhed. Kreditorerne kan fx anmode om rekonstruktion, hvis de har mistet tilliden til den måde, du leder virksomheden på.

 

Virksomhedssalg

Salg af virksomhed er en mulighed, når der ikke længere er udsigt til at skabe overskud. I det tilfælde er det en god idé at undersøge, om andre virksomheder i din branche er interesserede i at købe din virksomhed.

Ønsker du at sælge, skal du først og fremmest sikre, at du er klar til et virksomhedssalg. Det betyder blandt andet, at du skal have en velvillig panthaver, som kan se fordelene ved at sælge. Man kan ikke sælge pantsatte aktiver uden panthavers accept.

Desuden skal virksomheden være trimmet, hvilket blandt andet indebærer, at man har fjernet eller mindsket udgiftsposter, og der skal være styr på aftaler og det juridiske set up. Det er en fordel at være på forkant, så din virksomhed altid er trimmet og klar til salg. Hos Advodan hjælper vi dig med at gennemgå virksomheden fra A til Z, og vi rådgiver dig om dine muligheder.

 

Afvikling af virksomheden

I nogle tilfælde er det den bedste løsning at lukke din virksomhed. Hvis der ikke er likviditet til den daglige drift, er det for eksempel meget svært at drive en virksomhed videre.

Hvis du står over for at skulle lukke din virksomhed, skal du henvende dig til din advokat. Det er vigtigt, at du ikke begynder at betale dine kreditorer eller flytte aktiver. Samtidig har du pligt til at reagere, hvis din virksomhed ikke kan betale sine regninger. Ellers risikerer du at komme til at handle uforsvarligt og dermed komme til at hæfte personligt for din virksomheds gæld.

Indsender formularen...

Få rådgivning af en af vores specialiserede erhvervsadvokater