PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Konkurs, insolvens og rekonstruktion

Hvis din virksomhed er i store problemer, er der mulighed for at lukke, sælge eller rekonstruere. Læs mere om dine muligheder, når du står med en virksomhed i økonomisk krise.

Når likviditeten er faldende i din virksomhed, er det afgørende, at du handler. Oplever du, at markedet svigter, og kan du ikke skære ned på omkostningerne og tilpasse virksomheden til de nye vilkår, er din virksomhed i fare for konkurs.

Om du skal sælge, lukke, rekonstruere, hente ny kapital eller vælge en ny selskabsstruktur afhænger af mange forskellige faktorer. Sammen med dine kreditorer skal du forsøge at finde en løsning. Det er vigtigt at være åben og ærlig og fremlægge situationen, som den er. På den måde er det nemmere at trænge igennem hos banken og andre kreditorer.

Advodan anbefaler, at du hurtigst muligt henvender dig til din advokat, hvis din virksomhed er konkurstruet. Jo hurtigere, du søger hjælp, jo større sandsynlighed er der for at overleve. Advodan hjælper dig med at afdække mulighederne, så du får de bedste chancer for at redde din virksomhed.

Allierer du dig med en Advodan-advokat, bliver du klædt på til at navigere i de juridiske krav og muligheder for din virksomhed – og får tryghed omkring hele processen.

Konkursbegæring og insolvens

Kan din virksomhed ikke længere betale sine regninger, og er denne tilstand ikke midlertidig, er virksomheden insolvent. Skylder du penge til en kreditor, kan denne begære din virksomhed konkurs – men du kan også vælge selv at gøre det. Uanset din situation kan du med fordel søge juridisk rådgivning og få overblik over dine muligheder.

Læs mere om konkursbegæring og insolvens

Likviditet

Din virksomhed er likvid, når den er i stand til at betale sine regninger. Hvis likviditeten i din virksomhed falder, er det vigtigt, at du handler på det. Har virksomheden store likvide problemer, kan det nemlig blive nødvendigt at lukke, sælge eller foretage en rekonstruktion. Det kan også være relevant at skifte til en anden selskabsform eller forsøge at hente ny kapital.

Læs mere om virksomhedsforhold og likviditet

Hæftelse

Har du styr på, hvordan du hæfter for manglende likviditet i din virksomhed i tilfælde af konkurs? Du kan hæfte personligt, solidarisk eller begrænset, eller selskabet kan hæfte. Der er stor forskel på, hvordan de forskellige typer hæftelser stiller dig personligt, hvis din virksomhed får likviditetsproblemer.

Læs mere om virksomhedsforhold og hæftelse

Rekonstruktion

Har din virksomhed svært ved at betale sine regninger, kan du forsøge at få den på fode igen med en rekonstruktion. Du kan også opleve, at dine kreditorer forsøger at tvinge dig ud i en rekonstruktion eller en konkurs, hvis du ikke betaler dem som aftalt. Lykkes rekonstruktion ikke, er konkurs det næste skridt for virksomheden.

Læs mere om virksomhedsforhold og rekonstruktion
Indsender formularen...

Har du brug for rådgivning?

Få hjælp til