Læs mere om
Det ofte er de små detaljer, der har betydning for, om du får medhold eller afslag i din sag. Det er derfor en god idé at få hjælp fra en advokat med speciale i udlændingeret.
Hvad er udlændingeret?
Udlændingeret handler om rettighederne for tilflyttere og udlændinge i Danmark. Skal du bo, arbejde eller studere i Danmark, stifter du hurtigt bekendtskab med udlændingerettens regler om fx asyl, visum, opholdstilladelse, arbejdstilladelse, familiesammenføring og dansk statsborgerskab.
Det ofte er de små detaljer, der har betydning for, om du får medhold eller afslag i din sag. Det er derfor en god idé at få hjælp fra en advokat med speciale i udlændingeret.
Hvilken lovgivning gælder på udlændingeområdet?
Udlændingeretten er konstant under forandring. Reglerne, der bestemmer udlændinges rettigheder og muligheder, tager udgangspunkt i tre overordnede love: Udlændingeloven, Integrationsloven og Repatrieringsloven.
Udlændingeloven
Udlændingeloven omfatter regler om udlændinges indrejse og ophold i Danmark, familiesammenføring, opholdstilladelse, visum og asyl.
Integrationsloven
Integrationsloven omfatter regler om boligplacering af flygtninge, integrationsprogrammer for flygtninge og familiesammenførte udlændinge og integrationsforløb for indvandrere.
Repatrieringsloven
Repatriering er et ord, der bruges om flygtninge og indvandrere, der frivilligt vælger at flytte permanent tilbage til deres hjemland eller opholdsland. Repatrieringsloven omfatter reglerne for rådgivning af udlændinge om repatriering, udbetaling af reintegrationsbistand og udbetaling af hjælp til repatriering.
Advokater med speciale i udlændingeret
Udlændingeretten rummer nogle komplicerede regelsæt, som hele tiden er i forandring. Vores advokater med speciale i udlændingeret holder sig løbende opdateret på reglerne for udlændingeområdet, så de altid kan sikre dig den bedste rådgivning – uanset din situation.
Familiesammenføring
Læs mere om familiesammenføringAsyl
Læs mere om asylOpholdstilladelse
Læs mere om opholdstilladelseStatsborgerskab
Læs mere om statsborgerskabHar du brug for rådgivning?