Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Ansættelse og medarbejdere

Opsigelse af medarbejder

Når du som arbejdsgiver kommer ud for at måtte afskedige en medarbejder, er det afgørende, at opsigelsen er saglig og korrekt. Ellers kan du ende med at måtte betale en større godtgørelse til den forurettede medarbejder.

Du er her

Det er desuden vigtigt, at du som arbejdsgiver er ærlig over for den medarbejder, du må afskedige. Det er en dårlig idé at give skinbegrundelser, da det kan give bagslag, hvis der opstår konflikter.

Er det for eksempel forhold hos medarbejderen, der ligger til grund for opsigelsen, er det den begrundelse, du skal bruge. Det er en dårlig idé at bruge eksempelvis manglende indtjening som begrundelse, hvis det ikke er den egentlige grund. I forhold til gravide og medarbejdere på barsel er det ekstra vigtigt at følge reglerne.

Når du afskediger, har du mulighed for at suspendere eller fritstille medarbejderen. Du kan også vælge at lade medarbejderen arbejde opsigelsesperioden ud. ADVODAN vejleder dig, så du vælger den bedste løsning for både din virksomhed og den medarbejder, du må opsige.

Er der tale om bortvisning, skal du reagere hurtigt. Ellers risikerer du, at bortvisningen er uretmæssig, og det kan resultere i en større erstatning til den forurettede medarbejder.

Opsigelsesvarsel

Når du må opsige en medarbejder, skal du være opmærksom på opsigelsesvarslet. Om det er en måned eller længere tid, afhænger af medarbejderens ansættelsesforhold og anciennitet.

Er vedkommende ansat under funktionærloven, er der helt faste retningslinjer for, hvor langt varsel du skal give din medarbejder. Gælder der en særlig overenskomst, fremgår varslet heraf.

Som arbejdsgiver er du forpligtet til at betale løn til medarbejderen, indtil opsigelsesvarslet udløber. Derfor bør du være opmærksom på, hvilket varsel der gælder.

Har du brug for hjælp til Ansættelse og medarbejdere?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Ansættelse og medarbejdere?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.