Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Ansættelse og medarbejdere

Fritstilling af medarbejder

Når du som arbejdsgiver må afskedige en medarbejder, er det afgørende, at opsigelsen er saglig og korrekt. Ellers kan du ende med at måtte betale en større erstatning til den forurettede medarbejder.


Ved opsigelse har du mulighed for at fritstille eller suspendere medarbejderen. Fritstilling betyder, at din medarbejder ikke er forpligtet til at møde op på arbejdspladsen i opsigelsesperioden. Du skal dog som udgangspunkt betale medarbejderen løn i opsigelsesperioden.

Fritstilling er en god idé, hvis der er tale om en medarbejder med tæt kundekontakt. Dermed undgår du, at den opsagte medarbejder fortsat har kontakt med virksomhedens kunder.

Suspension er en god løsning, hvis du har behov for at kunne indkalde medarbejderen til for eksempel at besvare afklarende spørgsmål. Du kan også vælge at lade medarbejderen arbejde opsigelsesperioden ud. Hvis du skal afskedige en ansat, står ADVODAN klar til at hjælpe dig, så du vælger den bedste løsning og undgår konflikter i fremtiden.

Har du brug for hjælp til Ansættelse og medarbejdere?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp til Ansættelse og medarbejdere?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.