Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Markedsføringsloven

Markedsføring på sociale medier

Når du markedsfører dig via sociale medier, skal det tydeligt fremgå, hvem der er afsender, og at der er tale om markedsføring.

Du er her

Generelt må elektronisk markedsføring ikke give indtryk af at være en personlig meddelelse fra fx en ven eller et familiemedlem.

Ved konkurrencer på sociale medier skal det derudover fremgå,  at konkurrencerne ikke er sponsoreret af det pågældende sociale medie, og betingelserne for deltagelse i konkurrencerne skal fremgå tydeligt. 

Skjult reklame

Ved markedsføring på internettet er det et grundlæggende krav, at det skal fremstå tydeligt for forbrugere, hvornår der er tale om reklame og markedsføring, hvilket er særligt relevant, hvis målgruppen for markedsføringen er børn og unge.

I online-markedsføringen benytter erhvervsdrivende sig til tider af konkurrencer, spil og anden form for underholdning, men det er også i denne sammenhæng vigtigt, at der foretages en for forbrugeren tydelig adskillelse mellem markedsføringen og underholdningen.

Bloggere og blogindlæg

En særlig problemstilling er opstået i takt med, at bloggere og blogindlæg har vundet frem, idet blogindlæg ofte omtaler diverse produkter, eksempelvis tøj og smykker, og dermed direkte eller indirekte markedsfører disse produkter/producenter.

Da reglerne om skjult reklame gælder for alle, skal det tydeligt fremgå, at der er tale om reklame, hvis blogindlægget udspringer af en aftale mellem bloggeren og virksomheden om markedsføring af produkterne.

I praksis kan reklame og markedsføring tydeliggøres ved en tilknyttet markering med teksten ”reklame”, ”sponsoreret” eller ”annonce”.

Har du brug for hjælp til Markedsføringsloven?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Markedsføringsloven?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.