Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Rekonstruktion, insolvens og konkurs

Konkursbegæring

Hvis din virksomhed erklæres konkurs skal der indgives en konkursbegæring til skifteretten. En konkursbegæring skal altid være skriftlig og indeholde navn og adresse både på skyldner og kreditorer. Er din virksomhed insolvent, og skylder du mange penge til en kreditor, kan du risikere, at kreditoren begærer din virksomhed konkurs. Det samme gælder, hvis din virksomhed har gæld til SKAT.


 SKAT den eneste kreditor, er der mulighed for at indgå aftale om en afdragsordning. I det tilfælde skal pengene helst tilbagebetales over et år.

Har din bank pant i din virksomhed, kan en konkursbegæring også komme derfra. Hvis din virksomhed bliver begæret konkurs, bør du henvende dig til din advokat.

Egen konkursbegæring

Egen konkursbegæring er en mulighed, hvis din virksomhed ikke har penge til driften. Så er din virksomhed insolvent. ADVODAN hjælper dig med at indgive egen konkursbegæring, så du kan få afsluttet din virksomhed på en ordentlig måde.

Det er en klar overtrædelse af loven at flytte værdier ud af virksomheden op til en konkurs, så lad være med det. Hvis du eksempelvis bliver nødt til at sælge din ejendom, skal det ske til markedspris. Det gælder også, selvom du vil sælge til din ægtefælle. Ellers risikererer du, at salget bliver omstødt.

ADVODAN anbefaler, at du er på forkant og sørger for at fåadskilt din privatøkonomi fra din virksomheds økonomi. På den måde kan du undgå, at kreditorerne kræver udlæg i dine private ejendele.

Har du brug for hjælp til Rekonstruktion, insolvens og konkurs?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Rekonstruktion, insolvens og konkurs?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.