Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Selskabskonstruktion og virksomhedsformer

Har jeg som virksomhedsejer brug for et testamente?

Som virksomhedsejer bør du tænke ejerkredsens private forhold ind i en større sammenhæng og gøre det til en del af virksomhedens generelle risikominimering. Det kan du gøre ved hjælp af et testamente og en ægtepagt.

Du er her

For at sikre din virksomhed og din familie bedst muligt, bør du oprette to former for testamente:

  • Et virksomhedstestamente, hvor du lægger en konkret plan for, hvordan dine efterladte skal håndtere din virksomhed, den dag du ikke er der mere. Virksomhedstestamentet er ikke et juridisk bindende dokument.

  • Et ”almindeligt” juridisk bindende testamente, hvor du bestemmer, hvad der skal ske med din formue, når du dør. Opretter du ikke testamente, er det arveloven, der bestemmer, hvordan din arv fordeles.


Virksomhedstestamente

Med et virksomhedstestamente har du mulighed for at få direkte indflydelse på din virksomheds fremtid, selvom du ikke er her længere, eller hvis du bliver uarbejdsdygtig.

I virksomhedstestamentet bør du blandt andet forholde dig til, hvordan din virksomheds værdier skal gøres op, og hvem der skal styre virksomhedens drift på kort sigt, mens boet gøres op - og på længere sigt.

Uden et virksomhedstestamente kan du risikere, at dine arvinger bliver uenige, men det kan også få driftsmæssige konsekvenser for virksomheden, der kan være tvunget ud i ellers unødvendig lukning eller salg uden hensyn til medarbejdere eller kunder. Husk også at afstemme virksomhedstestamentet med ejeraftalen, så de to dokumenter ikke er modstridende. 

Testamente

Som virksomhedsejer kan du fordele din virksomheds værdier og aktiver, som du ønsker ved hjælp af et testamente. Du kan også bestemme, om din familie skal have andel i virksomheden. Er I flere ejere, bør du afstemme dit testamente med jeres ejeraftale.

Planlægger du et generationsskifte i virksomheden, er det også ekstremt vigtigt at få det skrevet ind i testamentet. Sker det ikke, kan dine efterladte havne i en meget trist situation, hvor ingen har råd til at drive virksomheden videre.

Helt generelt er det vigtigt, at dit testamente bliver oprettet korrekt for at tage højde for de ønsker, du har. Forskellige hensyn og behov kan ændre sig over tid, og derfor bør du også løbende  opdatere dit testamente, ligesom ændringer i lovgivningen kan få indflydelse på testamentets rækkevidde.

Hent e-bogen Beskyt familie og firma

Hent e-bogen og få tre juridiske tips, der sikrer både din virksomhed og privatøkonomi.

  • Juridisk guide til dig som virksomhedsejer
  • Bliv klogere på ægtepagt, testamente og generationsskifte
  • 14 sider med gode råd og let forståelig tekst
Få din e-bog her

Når du udfylder formularen og trykker ”send til e-mail”, bliver du samtidig tilmeldt vores Nyhedsbrev Erhverv.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger til at fremsende e-bogen og som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysningerne her

Har du brug for hjælp til Selskabskonstruktion og virksomhedsformer?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Hjælp til at oprette testamente? Skriv til os
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Selskabskonstruktion og virksomhedsformer?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.