Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Ægteskab eller papirløse par

Ægtepagt

Har du stor gæld, formue eller ejer du noget med stor affektionsværdi, så er en ægtepagt løsningen. Hos ADVODAN hjælper vi dig med en løsning, der tilgodeser både dig og din ægtefælle i tilfælde af skilsmisse eller død.


Hvad er en ægtepagt ?

En ægtepagt er en skriftlig aftale mellem ægtefæller, som fastslår hvem som ejer hvad. Aftalen sikrer, at du kan tage dine personlige værdier med dig videre, hvis I senere bliver skilt.

Det gælder også hvis du har stor gæld. Her kan din ægtefælle risikere at skulle aflevere halvdelen af sin formue til dine kreditorer, når du dør. Det kan betyde, at din ægtefælle ikke har råd til at blive boende i jeres fælles hjem.

Skal I skilles, gælder det samme. Dermed kan din ægtefælle risikere at komme ud af jeres ægteskab med gæld frem for værdier. Det er derfor en god ide at sikre værdierne i forhold til kreditorerne, så din ægtefælle ikke kommer til at betale dine gældsposter.


Hvordan opretter man en ægtepagt ?

Du kan ikke oprette en ægtepagt alene. Der skal være enighed imellem dig og din ægtefælle om, at det er den løsning, I ønsker. Derfor er det en god idé at gøre det, mens I er venner.  På den måde sikrer I, at jeres ejendele fordeles, som I ønsker, selvom I går gennem en skilsmisse.

Aftalen skal være skriftlig og tinglyses for at få retsvirkninger. Det kan en advokat hjælpe med.

Testamente

Det er relevant at oprette en ægtepagt, hvis du kommer ind i ægteskabet med en stor formue. På den måde kan du sikre, at du får hele din formue med igen i tilfælde af skilsmisse. Ved at supplere med et testamente kan du også fordele din arv, som du ønsker. På den måde kan du for eksempel sikre, at en bestemt del af din arv går til dine børn, når du dør. Har din ægtefælle også børn, kan du også begunstige dem. Du kan dermed fordele arven præcis, som du ønsker, med respekt af den til enhver tid gældende tvangsarv. Samtidig sikrer du, at der er klarhed omkring din arv, når du dør.

Pris

ADVODAN er en advokatkæde og vi kan derfor ikke oplyse priser på juridiske ydelser på hjemmesiden.

Når du henvender dig til en ADVODAN advokat, skal advokaten give et prisoverslag over, hvad prisen cirka bliver. Hvis sagens omfang er svært at overskue, skal du stadig have oplyst enten, hvordan prisen i sidste ende beregnes eller hvad prisen for rådgivning forventes at blive.

Kontakt derfor et af vores lokale advokatfirmaer og få en uforpligtende snak om dine muligheder. Det koster ikke noget at spørge.

ægtepagt

 

Virksomhedsejer

Er du virksomhedsejer, bør du overveje, om din virksomhed skal være særeje. Når du gifter dig, indgår din virksomhed automatisk i jeres delingsformue. Går I fra hinanden, skal formuen og dermed også virksomheden deles imellem dig og din ægtefælle.

Med en ægtepagt kan du sikre din virksomhed ved at gøre den til særeje. Dermed indgår virksomheden ikke i jeres fælles formue og bliver ført uden om jeres bo. Herudover bør du oprette et testamente. På den måde kan du sikre, at din virksomhed går til eksempelvis dine børn, når du dør.

Er du partner i din virksomhed, er det en god idé, at du og dine gifte partnere opretter ægtepagter. Ellers risikerer I, at virksomheden skal realisere kontanter til en tidligere ægtefælle i tilfælde af skilsmisse. Det kan blive katastrofalt for firmaet.
Hos ADVODAN anbefaler vi derfor at gøre det til et krav for gifte partnere. På den måde kan I sikre jeres virksomhed, hvis en af jer skal skilles eller dør.

Generationsskifte

Du kan selv sørge for at sikre, at generationsskiftet i din virksomhed bliver gennemført, selvom du dør, inden skiftet er endeligt på plads.

Undlader du at tage stilling, indgår virksomheden i den arv, som skal deles mellem din ægtefælle og dine børn. Det kan for eksempel betyde, at din søn ikke får råd til at overtage virksomheden, selvom du havde planlagt det.

Med en kombination af ægtepagt og testamente kan du for eksempel give din søn førsteret til at købe virksomheden eller lov til at indbetale penge, hvis virksomhedens værdi overstiger hans arv.

Hos ADVODAN hjælper vi dig så din virksomheds generationsskifte gennemføres som planlagt.

Har du brug for hjælp til Ægteskab eller papirløse par?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Opret ægtepagt online i dag
Fast pris og hurtig oprettelse – I betaler først, når I modtager jeres ægtepagt.

Hos ADVODAN kan I oprette jeres ægtepagt digitalt, når det passer jer og hvor det passer jer. I skal blot vælge kontor og udfylde spørgeskemaet, så vil I få personlig rådgivning af en af vores advokater over telefonen, som færdiggør jeres ægtepagt sammen med jer.

Start oprettelsen her!

Har du brug for hjælp til Ægteskab eller papirløse par?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.