Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Dødsbo og bodeling

Privat skifte

Ønsker du sammen med de øvrige arvinger selv at disponere over afdødes bo, kan I vælge privat skifte. Det betyder, at I selv skal opgøre boet og dele arven imellem jer.

Du er her

Der er flere betingelser for, at skifteretten vil tillade privat skifte. Blandt andet skal alle arvinger være enige om samtlige dispositioner som fx deling af indbo og salg af ejendom.

Ved privat skifte skal mindst én af arvingerne være myndig og solvent og underskrive en erklæring på tro og love om dette. I skal desuden udpege en kontaktperson, som skifteretten, skattevæsenet og andre relevante parter kan henvende sig til.

Der er mange ting at holde styr på og mange frister at overholde, når et bo skal deles. Samtidig kan der undervejs i forløbet opstå uoverensstemmelser arvingerne imellem, som I måske ikke havde overvejet inden.


Se forløb i et privat skifte

Hent tidslinje i pdf

Har du brug for hjælp til Dødsbo og bodeling?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp? Skriv til os
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Dødsbo og bodeling?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.