Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Lejeret

Lejeloven

Den nuværende lejelov trådte i kraft 1. juli 2015. Lejeloven indeholder regler, der regulerer forholdet mellem udlejer og lejer. Mange af lovens bestemmelser er ufravigelige til fordel for lejeren.

Du er her

Lejeloven og lejemål

Lejeloven omfatter lejemål, som anvendes til beboelse. Det kan være en lejlighed eller et værelse med selvstændigt køkken eller med adgang til køkkenfaciliteter, som fx skal deles med andre beboere. Det er ikke en forudsætning, at der er egen indgang eller eget toilet.

De lejemål, som er omfattet af lejeloven, ejes og udlejes af private personer eller firmaer, som selv afgør, hvem de vil leje ud til.

Få styr på lejeloven inden du flytter ind i noget nyt

Lejeloven gælder ikke for såkaldte almene lejemål, som ejes og udlejes af boligorganisationer. Her gælder almenlejeloven.

Hvis et lejemål anvendes til andet end beboelse, reguleres lejeforholdet af erhvervslejeloven.

Lejeloven indeholder regler om bl.a.:

Har du brug for hjælp til Lejeret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Lejeret?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.