Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Skilsmisse

Skilsmisse og børn

Når I går fra hinanden og har fælles børn, skal I tage stilling til, hvordan rammerne for jeres fælles børn skal være fremover. Det er bedst for børnene, hvis I som forældre bliver enige. Er I ikke enige kan Statsforvaltningen hjælpe jer.

Du er her

 


Den bedste løsning er, at I som forældre bliver enige om rammerne for jeres fælles børn. På den måde undgår I opslidende konflikter, som går ud over dem.

Statsforvaltningen hjælper

Hvis I ikke kan blive enige, kan Statsforvaltningen hjælpe jer med at tage stilling til forældremyndighed, bopæl og samvær. Hvis I ønsker dette, kan I sende en ansøgning til Statsforvaltningen.

Begge forældre bliver herefter indkaldt til et møde i Statsforvaltningen, hvor de vil forsøge at hjælpe jer med at finde den løsning, der er bedst for jeres børn. Mødet vil foregå under ledelse af en jurist og eventuelt en børnesagkyndig. Formålet er at afdække børnenes behov og derigennem finde den ordning, som er bedst for dem.

Eventuel afgørelse i retten

Du bør kontakte en skilsmisseadvokat, hvis I er uenige om børnene. Er I ude af stand til at tale med hinanden, kan det også være nødvendigt at tage en advokat med til mødet i Statsforvaltningen.

Hvis en af jer nægter at følge Statsforvaltningens anbefalinger om, hvad der skal ske med børnene, kan den anden part anmode om, at sagen sendes videre i retten. Retten vil herefter træffe en afgørelse.

Så længe I ikke har en løsning på børnenes situation, bør I aftale en midlertidig ordning, som I begge skriver under på. Kan I ikke selv blive enige, kan Statsforvaltningen træffe en midlertidig afgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær for jer, indtil beslutningen om forældremyndighed, bopæl eller samvær er endeligt afgjort.

Har du ikke en underskrevet samværsordning, kan du ikke få hjælp fra fogedretten til at få udleveret dine børn.

Har du brug for hjælp til Skilsmisse?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med din skilsmisse?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Skilsmisse?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.432 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.432 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.