Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Skilsmisse

Samværsaftale

Hvis dine børn ikke bor hos dig, efter at du og din partner er gået fra hinanden, har børnene ret til samvær med dig. Det bedste for jeres børn er, hvis du og din tidligere partner selv kan nå til enighed om omfanget.

Du er her

Hvad er en samværsaftale?

Samværsaftaler er vidt forskellige i omfang. Hvad der er bedst for dine børn, afhænger af mange forskellige faktorer.

Som udgangspunkt bør I starte med at indgå en skriftlig samværsaftale. På den måde sikrer I klare linjer, så I undgår uenighed omkring samværet. I kan selv udforme samværsaftalen og den er ligeså bindende som en aftale eller afgørelse, der laves i Familieretshuset eller Familieretten. Hvis I er nået til enighed om, hvordan samværet skal forløbe, er der ingen grund til at inddrage Familieretshuset og Familieretten.

Få eventuelt en advokat til at hjælpe med at udarbejde en aftale, som både du og din tidligere partner kan skrive under på. Du kan også hente en juridisk bindende blanket på Familieretshusets hjemmeside. Blanketten skal I underskrive i to eksemplarer, så I får et hver.

Samværsaftale handler om rammerne for samværet med dit barn efter en skilsmisse

Hvis I er uenige om samværet

Kan I ikke blive enige om omfanget af samvær, kan du henvende dig til Familieretshuset. De tilbyder gratis rådgivning og konfliktmægling ved en børnesagkyndig. Det skal hjælpe dig og din tidligere partner til at komme frem til en løsning, som er god for jeres børn. En advokat kan rådgive dig, hvis du skal til møde i Familieretshuset.

Ønsker du at ændre på jeres samværsaftale, og kan du ikke blive enig med din tidligere partner, kan du indgive ansøgning til Familieretshuset.

Har I allerede indgået en samværsaftale, kan Familieretshuset og Familieretten normalt kun ændre en aftale om samvær, hvis ansøgeren kan påvise væsentligt ændrede forhold, eller hvis det må antages, at en ændring af samværet vil være bedst for barnet.

Har du brug for hjælp til Skilsmisse?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med din skilsmisse?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Skilsmisse?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.