Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Testamente og arv

Ugift par med stedbørn

Er I ikke gift, og I har børn fra tidligere forhold, kan I sikre hinanden med et testamente. I et testamente kan I også bestemme, hvordan arven skal fordeles mellem børnene, når den længstlevende af jer dør. Børnene er kun arvinger efter deres biologiske forældre, medmindre der er aftalt andet i et testamente.


Eksempel:

Bente og Poul er ikke gift. Parret har ingen fælles børn. Men de har hver især et barn fra tidligere forhold.  Bente har drengen Søren. Og Poul har datteren Pia. 

Parret har ikke lavet et testamente, der angiver, hvad der skal ske med formuen, når den ene går bort.

En dag dør Bente. Bente efterlader en formue på 1 mio. kr., også kaldet dødsboet. Da Bente og Poul ikke er gift og ikke har lavet et testamente, så har Poul ingen arveret i dødsboet efter Bente. 

Derfor går arveretten til Bentes biologiske børn, dvs. sønnen Søren. Søren arver derfor hele formuen på 1 mio. kr. Søren skal herefter betale en boafgift af beløbet til staten.

Da stedsønnen arver hele Bentes dødsbo, har Poul ikke råd til at blive boende i huset.

Situationen kunne have været anderledes, hvis Bente og Poul havde lavet et testamente, der gav den efterladte retten over størstedelen af formuen. 

Har du brug for hjælp til Testamente og arv?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Opret dit testamente online i dag
Fast pris og hurtig oprettelse – du betaler først, når du modtager dit testamente.

Hos ADVODAN kan du oprette dit testamente, når det passer dig og hvor det passer dig. Du skal blot vælge kontor og udfylde spørgeskemaet, så vil du få personlig rådgivning af en af vores advokater over telefonen, som færdiggør dit testamente sammen med dig.

Start oprettelsen her!

Har du brug for hjælp til Testamente og arv?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.