Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Tvangsauktion

Begæring om salg på tvangsauktion

Har du som erhvervsdrivende tilgodehavender sikret i fast ejendom, og bliver dit tilgodehavende ikke betalt, har du mulighed for at begære det pantsatte (ejendommen) solgt på tvangsauktion.

Du er her

Før begæring af tvangsauktion

Inden du kan begære en ejendom solgt på tvangsauktion, skal dit krav være forfaldent, taget til inkasso, og udlæg skal være foretaget. Her er det vigtigt at vurdere, hvorvidt hele eller dele af restancen skal tages til inkasso, og om der skal foretages udlæg for hele eller dele af fordringen.

Inden du som erhvervsdrivende/panthaver indgiver en auktionsbegæring, er det vigtigt at vurdere, om der er mulighed for dækning ved tvangssalg, og om du ønsker at købe ejendommen på tvangsauktionen.

Ejendommens forventede salgsværdi ved salg på auktion afhænger af køberinteressen. Der er ejendomme, der ikke kan sælges, eller som bliver solgt for et meget mindre beløb end vurderingen.

De fordringer/restancer, der ligger til grund for begæringen om auktion, kan du kræve fuldt indfriet i forbindelse med, at ejer vil betale og dermed undgå auktionen.

At sætte en ejendom til salg på tvangsauktion er forbundet med en del arbejde og omkostninger. Omkostningerne betales af auktionskøber, hvis dine fordringer/restancer bliver fuldt dækket. Bliver beløbene kun delvist dækket, bliver rekvirentsalæret nedsat forholdsvist, og derfor må du som rekvirent selv betale det resterende.

Særligt ved erhvervsejendomme

Ved erhvervsejendomme skal du være opmærksom på, at der er forskelle i forhold til almindelig beboelse.

Sikkerhedsstillelsen er ofte større og forlanges stillet umiddelbart efter hammerslag. Ved almindelige ejendomme kan man ofte få lov at stille et mindre beløb som sikkerhed under selve auktionen, fx kr. 10.000 og fremsende resten inden 7 dage.

Størstebeløbet kan indeholde lejeretlige krav, deposita, brugspantunderskud mv., der skal betales inden 4 uger.

Købt på auktion

Efter overtagelsen af ejendommen er det vigtigt, at der skiftes låse, aflæses forbrugsmålere og indberettes til forsyningsvirksomhederne.

Det er vigtigt, at ejendommen frostsikres.

Efter overtagelsen af ejendommen er det ligeledes vigtigt, at videresalg sker snarest, enten direkte til interesserede eller via ejendomsmægler.

Andelslejligheder

Ved salg af andelslejligheder på auktion er der flere problemstillinger, du skal være opmærksom på. Først skal andelsboligforeningen forsøge at sælge i op til 15 uger, men herved får man ikke mulighed for at begære udækkede panterettigheder slettet.

Dernæst kan ejendommen begæres solgt på auktion. Ved afgivelse af bud på en andelslejlighed indgår størstebeløbet i budsummen, hvilket er anderledes end ved øvrige ejendomme, der sælges på tvangsauktion.

Du skal også sikre dig, at du som panthaver har mulighed for at købe andelslejligheden med henblik på videresalg. Rekvirentsalæret beregnes af regnskabsværdi.

Har du brug for hjælp til Tvangsauktion?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp til Tvangsauktion?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.