PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Problemfri HR – Outsource din HR-afdeling

Har din virksomhed brug for hjælp til at løse de udfordringer og problemstillinger, der kan opstå i arbejdet med HR og ansættelsesforhold? Advodan Aalborg & Brønderslev giver dig mulighed for at outsource denne opgave, så du kan koncentrere dig om at drive din virksomhed. Det kalder vi for Problemfri HR.

Få hjælp til de juridiske aspekter af din virksomhedsdrift med Problemfri HR

Hos Advodan Aalborg & Brønderslev kan vi rådgive dig om ansættelsesret, så du kan passe godt på din virksomhed og dine medarbejdere. Vi kan blandt andet hjælpe din virksomhed hvis en af dine ansatte skal på barsel, bliver syg, kommer til skade eller hvis du står i den uheldige situation, hvor du er nødt til at opsige en medarbejder.

Med Advodan Aalborg & Brønderslev på råd, tager vi udgangspunkt i din virksomhed, og kan stå for hele jeres HR-afdeling eller blot dele af den.

Nedenfor kan du læse mere om vores ydelser, og hvordan Problemfri HR kan hjælpe dig og din virksomhed.

Få hjælp til:

- Barselsdagpenge
- Sygedagpenge
- Opsigelse af medarbejder
- Anmeldelse af arbejdsskade
- Gennemgang af ansættelseskontrakter
- Ligebehandling
- Refusion og lønkompensation

Barselsdagpenge – går din medarbejder på dagpenge?

Som arbejdsgiver, er det vigtigt, at du sætter dig ind i din medarbejders rettigheder i forbindelse med barsel.

Ifølge barselsloven har alle kommende forældre ret til at gå på barselsorlov. Aflønningen af din medarbejder under barselsorloven afhænger af vedkommendes stilling, ansættelseskontrakt, overenskomst og eventuelt din virksomheds personalehåndbog. Er din medarbejder fx funktionæransat, gælder der særlige regler. Du bør som virksomhed derfor undersøge, hvilke barselsudligningsordninger, din virksomhed er omfattet af, hvis din medarbejder er berettiget til at få barselsdagpenge. Du kan fx søge om refusion, hvis du udbetaler løn under barslen, ligesom du i visse perioder og tilfælde kan få supplerende refusion.

Med Problemfri HR får du hjælp, hvis du er usikker på, hvilke barselregler der gælder. Vi kan også rådgive dig om dine medarbejderes rettigheder, så du undgår eventuelle tvister. Du kan læse mere om reglerne for barsel her.

Sygedagpenge – er din medarbejder sygemeldt?

Hvis en af dine medarbejdere er langtidssygemeldt eller ofte er kortvarig syg, er der en række krav og regler, du som arbejdsgiver skal være opmærksom på. Er en af dine medarbejdere syg over en længere periode, har du som arbejdsgiver fx pligt til at indkalde til en sygefraværssamtale, der skal afholdes senest fire uger efter medarbejderens første sygedag.

Er den sygemeldte medarbejder funktionæransat, kan vedkommende have krav på fuld løn i sygedomsperioden. Er medarbejderen ikke dækket af funktionærloven, skal vedkommende have sygedagpenge. Dette sker efter sygedagpengelovens regler, hvilket betyder, at du som arbejdsgiver skal betale sygedagpenge de første 30 kalenderdage af din medarbejders sygdom. Vælger du i stedet at betale fuld løn til din medarbejder i stedet for sygedagpenge, kan du søge om refusion for dagpengesatsen, så snart de 30 kalenderdage er gået. Du kan læser mere om dine muligheder her.

Som arbejdsgiver har du desuden ret til at se dokumentation for din medarbejdes sygdom. Læs mere om mulighedserklæring og friattest her.

Problemfri HR hjælper dig, hvis en af dine medarbejdere er sygemeldt, og vi rådgiver dig om din medarbejdere rettigheder under sygemeldingen, og hvad du som virksomhed skal være opmærksom på.

Arbejdsskade – er din medarbejder kommet til skade på arbejdspladsen?

Som arbejdsgiver er du forpligtet til at tegne en arbejdsskadeforsikring, for at sikre dine medarbejdere, mens vedkommende udfører et arbejde for din virksomhed. En arbejdsskade dækker over arbejdsulykker og erhvervssygdomme, herunder stress eller anden form for psykisk overbelastning. Hvis du ikke tegner en arbejdsskadeforsikring, kan du risikere at blive straffet med en bøde – og skal som udgangspunkt selv betale en evt. erstatning.

Som arbejdsgiver, har du pligt til at anmelde arbejdsulykken til dit forsikringsselskab, der enten behandler sagen selv eller anmelder sagen til Arbejdsmarkedets Erhvervsikring. Ved erhvervssygdom, er det medarbejderens læge, der skal anmelde sygdommen. Læs mere om arbejdsskadeforsikring.

Som virksomhed har du desuden pligt til at udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering – også kaldet APV – der bl.a. omhandler indeklima, ergonomi og risiko for ulykker. Dette skal ske i samarbejde med virksomhedens medarbejdere og revideres mindst hvert tredje år, eller når der sker ændringer i arbejdet.

Selvom medarbejderen er kommet til skade på arbejdspladsen, er det ikke sikkert, at skaden er omfattet af lovgivningen om arbejdsskader. Før ulykken kan blive anerkendt som en arbejdsskade, skal en række betingelser og forhold være opfyldt.

Vi har specialiserede advokater, der kan tage hånd om dine sager og hjælpe med at bevare overblikket – fx hvis en af dine medarbejdere er kommet til skade.

Gennemgang af ansættelseskontrakt

En ansættelseskontrakt er en aftale indgået mellem dig og din medarbejder om vilkårene for ansættelsen. Som arbejdsgiver har du pligt til at give din medarbejder en ansættelseskontrakt, som skal være underskrevet senest en måned efter, at medarbejderen er startet i din virksomhed.

Ansættelseskontrakten skal indeholde alle formelle oplysninger om medarbejderen, herunder information om ferie og opsigelsesvarsler. Kontrakten skal desuden indeholde aftaler vedrørende overarbejde, lønforhandlinger og barselsvilkår. Endelig varierer indholdet af ansættelseskontrakten afhængigt af medarbejderens type ansættelse. Der er for eksempel forskel på rettighederne for timelønnede og funktionærer

Problemfri HR kan hjælpe dig med at gennemgå virksomhedens ansættelseskontrakter og sikre, at de lever op til den gældende lovgivning. Vi tilbyder rådgivning om ansættelsesbevisloven, lønmodtagerens generelle rettigheder samt mulighederne for særlige ansættelsesklausuler, såsom konkurrence – eller kundeklausuler

Ligebehandling

Som arbejdsgiver er du omfattet af loven om ligebehandling, hvilket stiller krav om, at du skal behandle dine ansatte ligeværdigt og ikke udsætte dem for diskrimination eller særbehandling. Det er dit ansvar som arbejdsgiver at sikre, at loven overholdes, og at du ikke handler i modstrid med lovens bestemmelser i forbindelse med ansættelse, forfremmelse eller afskedigelse af en medarbejder.

Vores advokater kan rådgive dig om bestemmelserne i ligebehandlingsloven og hjælpe din virksomhed med at overholde loven om ligebehandling.

Opsigelse af medarbejder

Opsigelse af en medarbejder er ofte en kompleks juridisk opgave, der kan være svær at navigere rundt i. En opsigelse af en medarbejder kan bunde i enten medarbejderens forhold, der omfatter medarbejders adfærd og præsentationer, eller virksomhedens forhold, der omfatter omstruktureringer og besparelser.

Der er ikke et lovkrav der bestemmer, om en opsigelse skal ske skriftligt eller mundtligt. Dog gør du klogt i at opsige din medarbejder skriftligt, så du kan begrunde din opsigelse fyldestgørende. På den måde sikrer du, at der ikke opstår tvivl om, hvornår opsigelsen er blevet afgivet og hvorfor medarbejderen er blevet opsagt.

Skal du opsige en medarbejder, skal du være opmærksom på, om medarbejderen er ansat som funktionær, i fleksjob eller i løntilskud, da opsigelsesvarslerne kan være forskellige. Derudover skal du også være opmærksom på, om medarbejderen er omfattet af en overenskomst. Du kan læse mere om reglerne for opsigelse af en medarbejder her.

Når du opsiger en medarbejder, skal du desuden tage stilling til om medarbejderen skal fritstilles eller fortsætte sit arbejde. Ofte afhænger det af den konkrete situation. Du kan læse mere om fordelene og ulemperne ved fritstilling af en medarbejder her.

Som arbejdsgiver kan du komme ud for, at du er nødt til at bortvise en medarbejder, hvis vedkommende fx bryder din virksomheds retningslinjer. Vi hjælper dig, hvis du er usikker på, om du er berettiget til at bortvise en medarbejder.

Lad Problemfri HR hjælpe dig

Lovgivningen indenfor ansættelsesretten er i konstant udvikling. Vi kan hjælpe dig og din virksomhed, så du overholder lovgivningen. Som arbejdsgiver bliver der stillet større og større krav til, at du overholder og efterlever de regler og retningslinjer, der er på området indenfor arbejds- og ansættelsesretten. Ligeledes er det vigtigt at være på forkant inden der opstår eventuelle konflikter mellem dig og dine medarbejdere.

Vores advokater med speciale i ansættelsesret, kan hjælpe med håndteringen af de udfordringer der kan opstå i forbindelse med HR og personaleforhold. Vi tager udgangspunkt i din virksomhed, og kan stå for hele jeres HR-afdeling eller blot dele af den, hvis det er det I ønsker. Vi vejleder om ansættelsesretslige spørgsmål før, under og efter en ansættelse, og er med til at sikre en relevant og løsningsorientret tilgang.

Hvad koster Problemfri HR?

Antal medarbejdere

Pris pr. måned*

0-25

3.995,-

26-50

5.995,-

51-75

6.995,-

76-100

7.995,-

 

 

 

 

 

 

 


* Priserne er ex. moms og inkluderer ikke opstartsgebyr på 2.500 kr., første måned betales forud. Aftale indgås tidsubestemt med 3 måneders løbende opsigelse.

Indsender formularen...

Har du brug for hjælp til HR og personaleforhold? Kontakt Advodan Aalborg & Brønderslev og hør mere om Problemfri HR.