PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Skilsmisse

Vil du gerne separeres eller skilles fra din partner? Så er der sandsynligvis mange spørgsmål, der melder sig. Her på siden kan du læse mere om, hvordan du med hjælp fra en skilsmisseadvokat kan komme bedst gennem en separation eller skilsmisse.

Alle vores ydelser

Bodeling – få hjælp til deling af formue ved skilsmisse

Når du og din ægtefælle skal skilles, ophører jeres formuefællesskab. Det betyder, at I skal dele jeres fælles gæld og værdier imellem jer – dvs. foretage en bodeling. I skal finde ud af, hvad I hver især ejer og skylder, og dermed lave en boopgørelse.

Hvis dig og din ægtefælde forventer at blive enige om delingen af jeres værdier, kan en advokat fra Advodan hjælpe jer med bodeling uden indblanding af retten. Hvis I derimod ikke er enige om delingen af jeres værdier, kan sagen indbringes for skifteretten. Her kan en af vores advokater også hjælpe og vejlede dig, ligesom vi også deltager på mødet i skifteretten sammen med dig.

Læs mere om bodeling og hvordan vi kan hjælpe dig

Ægtefællebidrag – når der er stor forskel på indkomst ved en skilsmisse

Er der stor forskel på din og din tidligere ægtefælles indkomst? Så kan det være en god idé at lave en aftale om ægtefældebidrag. Med et ægtefældebidrag vil du enten give eller modtage økonomisk støtte fra din tidligere partner i en periode efter, I er blevet skilt.

Hos Advodan kan vores skilsmisseadvokater rådgive dig om ægtefældebidrag. Vi kan sætte dig godt ind i reglerne og hjælpe med at fastlægge et beløb ud fra jeres situation. Vi kan også hjælpe, hvis du ikke kan blive enig med din tidligere partner om betalingen, eller hvad du kan gøre, hvis din tidligere partner nægter betale.

Læs mere om hvordan vi kan hjælpe dig med ægtefældebidrag

Deling af pension ved skilsmisse

Er der ulighed i jeres opsparede pensioner? Så kan I komme ud for, at jeres pension skal deles mellem jer i forbindelse med en skilsmisse. På trods af, at de nuværende regler for deling af pension har eksisteret sin 2007, er der stadig mange ægtepar, der ikke ved, hvad der sker med deres pensioner, når de bliver skilt.

Hos Advodan kan vores advokater hjælpe jer med at forstå reglerne for deling af pension, herunder om deling af pension er berettiget og hvilke pensioner, der kan deles mellem jer.

Læs mere om hvordan vi kan hjælpe med deling af pension

Forældremyndighed og skilsmisse

Når I går fra hinanden og har fælles børn, skal I tage stilling til, hvordan rammerne skal være for børnene fremover. I har som udgangspunkt fælles forældremyndighed over jeres børn, og I skal derfor være enige om vigtige beslutninger i børnenes liv. I skal blandt andet beslutte, hvem børnene skal have bopæl hos, og samtidig lave aftale om børnenes samvær med den anden forælder.

En advokat hos Advodan kan hjælpe dig, hvis du og din tidligere partner ikke kan blive enige om forældremyndigheden. Med en skilsmisseadvokat ved din side, kan du I mange tilfælde forebygge eventuelle uoverensstemmelser og undgå at sagen kommer i retten.

Læs mere om hvordan vi kan rådgive dig om forældremyndighed