Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Boligkøb

Tvangsauktion

Du kan gøre en rigtig god handel ved at købe bolig på tvangsauktion. Købsprisen er ofte lavere, men et køb på tvangsauktion er også bundet af andre regler end handler på det øvrige ejendomsmarked og indebærer flere risici.

Du er her

Du har ikke samme rettigheder

Hvis du køber bolig på tvangsauktion, skal du være opmærksom på, at flere almindelige rettigheder som boligkøber normalt har, ikke er gældende:

  • Der er ingen fortrydelsesret eller mulighed for at indsætte advokatforbehold i købsaftalen. Det er derfor en god idé at tage en advokat med på råd, inden du byder på tvangsauktionen.
  • Der bliver ikke udarbejdet tilstandsrapport, og du kan heller ikke tegne ejerskifteforsikring. Det betyder, at du ikke forsikringsmæssigt kan afdække for fejl og mangler ved boligen.
  • I forbindelse med en tvangsauktion har du som regel kun mulighed for at se boligen én gang. Det er derfor en god idé at tage en byggesagkyndig med til fremvisningen, så du kan få et godt billede af boligens stand.

Få styr på pengene

Der gælder også andre regler, når det kommer til finansiering af en bolig på tvangsauktion. Du skal fx vide, at:

  • Det bud, du afgiver på auktionen, ikke er det eneste beløb, du faktisk skal betale. Du skal bl.a. også betale en auktionsafgift og et såkaldt størstebeløb, der omfatter evt. restancer på ejendomskatter, afgifter og salærer mv. Du kan også være nødt til at indfri nogle lån til overkurs.
  • Byder du højest ved auktionen, skal du straks stille sikkerhed, ligesom der er faste regler for, hvornår du i øvrigt opfylder dit bud. Derfor skal du være helt sikker på, at du har den nødvendige finansiering helt på plads med banken, inden du byder på auktionen.

Vær forberedt til auktionen

Selve auktionen går ofte hurtig, så det er vigtigt at forberede sig godt inden:

  • Mød fx op på et par tvangsauktioner for at se, hvordan det foregår. På den måde kan du fornemme stemningen og få et overblik over fogedrettens fremgangsmåde, så du ikke bliver overrasket den dag, du selv ønsker at byde.
  • Der kan dukke nye informationer op om ejendommen undervejs. Det er derfor en god idé at tage en advokat med, der kan fortælle, hvad de nye oplysninger betyder.

Auktionsskøde

Som højestbydende på tvangsauktion skal man selv søge for at få et auktionsskøde, hvor man skal indhente erklæringer fra rettighedshaverne. Også her er det en god idé at få hjælp fra en advokat.

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Skal vi hjælpe dig med dit boligkøb?
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Boligkøb?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.