Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Testamente og arv

Hvorfor oprette testamente?

Et testamente er et juridisk bindende dokument, hvor du kan bestemme, hvad der skal ske med din formue, når du dør. Opretter du ikke testamente, er det arveloven, der bestemmer, hvordan din arv fordeles.

Du er her

Uanset om du er gift, lever papirløst eller alene, og uanset om du har børn, særbørn eller ingen børn, er der en række fordele ved at oprette et testamente.

Opret dit testamente online i dag

Fast pris og hurtig oprettelse – du betaler først, når du modtager dit testamente.

Hos ADVODAN kan du oprette dit testamente, når det passer dig og hvor det passer dig. Du skal blot vælge kontor og udfylde spørgeskemaet, så vil du få personlig rådgivning af en af vores advokater over telefonen, som færdiggør dit testamente sammen med dig.

Kom i gang her!

SE VIDEOGUIDES

Fordelene ved at oprette et testamente og de økonomiske konsekvenser ved ikke at gøre det, afhænger meget af din konkrete familiesituation. Derfor finder du her på siden otte videoguides, der afdækker vilkårene i otte forskellige situationer.

Find den film, der bedst passer på din familiesituation og få indblik i, hvorfor det er en fordel at oprette et testamente. (Klik på menuen i venstre side).

  • 3 videoguides om ugifte par med henholdsvis fællesbørn, stedbørn og uden børn.
  • 3 videoguides om gifte par med henholdsvis fællesbørn, stedbørn og uden børn.
  • 2 videoguides der henvender sig til singler både med og uden børn.


BEHØVER VI ET TESTAMENTE, HVIS VI ER GIFT?

Selvom I er gift, arver din ægtefælle ikke automatisk hele din formue, når du dør. Det kan i værste fald betyde, at din efterladte ægtefælle ikke har råd til at blive boende i huset. Derfor bør du oprette testamente, så han eller hun har gode rammer, selvom du går bort.

I skal især være opmærksomme på:

  • At hvis I har børn, skal de arve halvdelen med det samme, medmindre den efterladte forælder vælger at sidde i uskiftet bo. Den efterladte forælder kan derfor risikere at skulle sælge huset for at realisere arven til børnene. Med et testamente kan du ændre fordelingen, så din ægtefælle arver mest muligt.

  • At hvis I vælger at sidde i uskiftet bo i stedet for at oprette testamente, kan den efterladte ægtefælle ikke gifte sig igen, før han eller hun har skiftet med børnene. Har du særbørn, kræver uskiftet bo, at dine børn meddeler samtykke hertil.

  • At hvis I ikke har børn, arver din ægtefælle alt efter dig. Men hvad skal der ske med din formue efter hans eller hendes død? Med et testamente kan du sikre, at din arv går til dem eller det, du ønsker.
  • At  man kun krav på at sidde i uskiftet bo med fællesbørn – har afdøde særbørn skal de give samtykke, før den efterladte kan få lov at sidde i uskiftet bo.


BEHØVER VI ET TESTAMENTE, HVIS VI ER SAMLEVENDE?

Hvis I lever i et papirløst forhold, er I dårligt stillede, når den ene af jer dør. Det er en udbredt misforståelse, at man efter flere års samliv har samme rettigheder som gifte par.

I skal især være opmærksomme på:

  • At hvis I har børn, arver de automatisk alt, når du dør. Din samlever får intet og risikerer derfor at skulle sælge jeres fælles hjem for at realisere arven til børnene. Med et testamente kan I ændre fordelingen, så din partner arver dig og derved får mulighed for at han/hum og jeres børn kan blive boende.

  • At hele din arv går til din nærmeste familie, hvis du og din samlever ikke har børn. Med et testamente kan du sikre, at din arv i stedet går til din samlever.

  • At hvis I har, har haft eller venter barn sammen eller har boet sammen i to år, kan I oprette et udvidet samlevertestamente. På den måde får I ret til at arve hinanden på samme vilkår som ægtefæller med særeje, men det er stadig nødvendigt at oprette et testamente.


HVORDAN OPRETTER JEG ET TESTAMENTE?

For at kunne oprette et testamente, skal du være fyldt 18 år og være i stand til at handle fornuftigt, som det hedder. Et testamente skal oprettes skriftligt. Det skal underskrives eller vedkendes (dvs. accepteres) under overværelse af to vidner (vidnetestamente) eller en notar i byretten (notartestamente). Vidnerne/notaren skal efterfølgende underskrive testamentet.

Du kan godt oprette dit testamente selv, men vi anbefaler selvfølgelig, at du får vejledning af en advokat, så du er sikker på, at testamentet faktisk indeholder de oplysninger, som er relevante for dig.

Det er vigtigt, at testamentet er oprettet korrekt for at tage højde for de ønsker, du har til fordelingen af arven efter dig - og at det tager højde for fremtidige ændringer i din familiesituation, da det forhåbentlig først skal bruges om mange år.

Har du brug for hjælp til Testamente og arv?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Jeg vil gerne kontaktes om testamente
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Testamente og arv?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.