Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Testamente og arv

Single uden børn

Som enlig uden børn har du ingen tvangsarvinger, og derfor vil arven efter dig gå til forældre, søskende eller søskendes børn. Hvis du ønsker at begunstige andre, skal du oprette et testamente. Det kan fx være en velgørende organisation, der ikke betaler boafgift.


Eksempel:

Bente bor alene. Hun har ikke børn fra sine tidligere forhold. 

Bente har ikke lavet et testamente, der angiver hvad der skal ske med hendes formue, når hun går bort. Og det er selvom Bente har et ønske om, at hendes formue skal gå til dyrevelfærd.

En dag dør Bente. Bente efterlader en formue på 1 mio. kr., også kaldet dødsboet. Da der ikke er børn til at arve, er det Bentes forældre, der står til at arve dødsboet. Men forældrene døde for adskillige år siden. 

Derfor går arveretten videre til Bentes søskende, broderen Hans og søsteren Hanne, der hver arver halvdelen af dødsboet, dvs. 500.000 kr. Hans og Hanne skal herefter betale en boafgift af beløbet til staten.

Havde Bente ikke haft nogle nulevende søskende, var arven blevet fordelt længere ude i familien i henhold til arveklasser.

Hvis Bente slet ikke efterlod sig arvinger, ville arven være gået til staten, og altså ikke til dyrevelfærd, som Bente ønskede.

Situationen kunne have været anderledes, hvis Bente havde lavet et testamente. Testamentet havde sikret, at hendes formue blev fordelt til præcis de mennesker og organisationer, som hun ønskede.

Har du brug for hjælp til Testamente og arv?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Opret dit testamente online i dag
Fast pris og hurtig oprettelse – du betaler først, når du modtager dit testamente.

Hos ADVODAN kan du oprette dit testamente, når det passer dig og hvor det passer dig. Du skal blot vælge kontor og udfylde spørgeskemaet, så vil du få personlig rådgivning af en af vores advokater over telefonen, som færdiggør dit testamente sammen med dig.

Start oprettelsen her!

Har du brug for hjælp til Testamente og arv?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.