Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Tvangsauktion

Forløb efter højeste bud

Når du ender som højstbydende på en ejendom solgt på tvangsauktion, er der en lang række forhold, der skal på plads, inden du står som registreret ejer af ejendommen.

Du er her

Bliver du højstbydende på tvangsauktionen, skal du være opmærksom på, at den totale købspris for ejendommen udgøres af tre dele: selve auktionsbuddet, størstebeløbet og auktionsafgiften. 

Som højstbydende skal du også være opmærksom på, at visse pantebreve indeholder bestemmelser om, at de skal indfries med en overkurs. 

Herefter er forløbet:

  • Sikkerhedsstillelsen skal indbetales til fogedretten.

  • Auktionsafgiften på 0,5 procent (beregnet af auktionsbuddet og størstebeløbet) skal indbetales til fogedretten.

  • Du skal betale alle de kreditorer, hvis krav er med i størstebeløbet, dvs. at du skal betale rekvirentadvokatens salær og de omkostninger, han har lagt ud for i forbindelse med auktionen. Du skal også betale ejendomsskat- og forsikringsrestancerne.

  • Du skal betale de pant- og udlægshavere, hvis krav opnår dækning på auktionen.

  • Når du betaler alle kreditorerne, er det vigtigt, at du med det samme får en samtykkeerklæring, hvor kreditorerne giver samtykker til, at de har fået deres penge i forbindelse med auktionen. Samtykkeerklæringerne skal du nemlig vise til fogedretten, når du skal have din sikkerhedsstillelse tilbage. Du kan først få sikkerhedsstillelsen tilbage, når alle de kreditorer, som er blevet dækket på auktionen har bekræftet, at de har fået deres penge.

  • Når auktionsskødet er udstedt af fogedretten, skal det tinglyses, så du får registreret, at du er den nye ejer af ejendommen.

  • Når du har overtaget dit hus, er det vigtigt, at du så hurtigt som muligt får aflæst målerne i huset og får tilmeldt dig som ny ejer til forsyningsselskaberne, såsom el, vand og varme.

Har du brug for hjælp til Tvangsauktion?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp til Tvangsauktion?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.