Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Kunde- og leverandørsamarbejde

Licensaftale

En licensaftale giver en forhandler eller producent (licenstager) lov til at benytte en anden producents (licensgivers) varemærke, patent eller ophavsret i forbindelse med salg eller produktion.


Licensaftale - producent

Ved licensaftaler videregiver du mod betaling retten til at benytte en eller flere af din virksomheds immaterielle rettigheder, som eksempelvis varemærke, patent, teknologi eller produktdesign.

Selve licensaftalen bør blandt andet omfatte bestemmelser for licensens område, licensafgift, aftalens varighed og brug af immaterielle rettigheder. ADVODAN anbefaler, at du altid udarbejder licensaftaler i tæt samarbejde med en advokat.

ADVODAN rådgiver dig om indholdet af licensaftaler og hjælper dig med at udarbejde konkrete kontrakter.

Licensaftale - forhandler

En licensaftale giver dig mod betaling ret til at benytte dig af andres (licensgivers) immaterielle rettigheder i form af for eksempel varemærke, patent, teknologi eller produktdesign.

Licensaftalen er ofte tidsbestemt, ligesom den mange gange gælder for et bestemt geografisk område. Derudover indeholder aftalen typisk bestemmelser om licensafgift, brug af immaterielle rettigheder og aftaler omkring markedsføring, afgørelse af tvister og licensgivers forpligtelser.

Har du brug for hjælp til Kunde- og leverandørsamarbejde?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Kunde- og leverandørsamarbejde?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

GØR SOM 12.742 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.742 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.