Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan
Rekonstruktion, insolvens og konkurs

Menu

Rekonstruktion, insolvens og konkurs

Falder ordretilgangen, og svigter markedet, er det livsfarligt for din virksomhed. Jo hurtigere, du søger hjælp, jo større sandsynlighed er der for at overleve. ADVODAN hjælper dig med at afdække mulighederne, så du får de bedste chancer for at redde din virksomhed.

print

Når likviditeten er faldende i din virksomhed, er det afgørende, at du handler. Oplever du samtidig, at markedet svigter, og kan du ikke skære ned på omkostningerne og tilpasse virksomheden til de nye vilkår, er din virksomhed i fare for konkurs.

ADVODAN anbefaler, at du henvender dig til din advokat for at få rådgivning. Jo hurtigere, du handler, jo større sandsynlighed er der for at redde din virksomhed og undgå konkurs.

Hvis din virksomhed er i store problemer, er der mulighed for at lukke, sælge eller rekonstruere. Desuden giver selskabsloven mulighed for at hente ny kapital eller vælge en anden selskabskonstruktion.

Undgå konkurs 

Hvis du undlader at reagere på dårlige betalere, ubetalte regninger og faldende likviditet og påfører dine kreditorer yderligere tab, kan du risikere at blive stillet til ansvar. Som virksomhedsejer har du pligt til at reagere, hvis din virksomhed er insolvent.

Din virksomheds overlevelse afhænger blandt andet af, om der er likviditet til at fortsætte driften.

Find en løsning

Om du skal sælge, lukke, rekonstruere, hente ny kapital eller vælge en ny selskabsstruktur afhænger af mange forskellige faktorer. Sammen med dine kreditorer skal du forsøge at finde en løsning. Det er vigtigt at være åben og ærlig og fremlægge situationen, som den er. På den måde er det nemmere at trænge igennem hos banken og andre kreditorer.

Samtidig skal du være opmærksom på, at dine kreditorer har mulighed for at tvinge dig til at rekonstruere din virksomhed. Kreditorerne kan eksempelvis anmode om rekonstruktion, hvis de har mistet tilliden til den måde, du leder virksomheden på.

Salg af virksomhed er en mulighed, når der ikke længere er udsigt til at skabe overskud. I det tilfælde er det en god idé at undersøge, om andre virksomheder i din branche er interesserede i at købe din virksomhed.

Ønsker du at sælge, skal du først og fremmest sikre, at du er klar til et virksomhedssalg. Det betyder blandt andet, at du skal have en velvillig panthaver, som kan se fordelene ved at sælge. Man kan ikke sælge pantsatte aktiver uden panthavers accept.

Desuden skal virksomheden være trimmet, og der skal være styr på aftaler og det juridiske set up. Det er en fordel at være på forkant, så din virksomhed altid er trimmet og klar til salg. Hos ADVODAN hjælper vi dig med at gennemgå virksomheden fra A til Z, og vi rådgiver dig om dine muligheder.

Konkurs

Hvornår skal du lukke?

I nogle tilfælde er det den bedste løsning at lukke din virksomhed. Hvis der ikke er likviditet til den daglige drift, er det for eksempel meget svært at drive en virksomhed videre.

Hvis du står over for at skulle lukke din virksomhed, skal du henvende dig til din advokat. Det er vigtigt, at du ikke begynder at betale dine kreditorer eller flytte aktiver. Samtidig har du pligt til at reagere, hvis din virksomhed ikke kan betale sine regninger. Ellers risikerer du at komme til at handle uforsvarligt og dermed komme til at hæfte personligt for din virksomheds gæld.

Egen konkursbegæring

Når du vælger at lukke din virksomhed, fordi den er insolvent, kan du indgive egenbegæring om konkurs eller begæring om rekonstruktion. Hos ADVODAN hjælper vi dig med at føre sagen i skifteretten og samle trådene, så din virksomhed bliver afsluttet på den bedste måde.

 

Akutte spørgsmål

Skat har indgivet konkursbegæring mod min virksomhed - hvad gør jeg?

Du skal henvende dig til din advokat med det samme. Hos ADVODAN hjælper vi dig med at finde den mest optimale løsning for din virksomhed.

Min virksomheds kassekredit er blevet lukket af banken - hvad gør jeg?

Henvend dig til din advokat hurtigst muligt. Jo tidligere, du er ude, jo større chance er der for at redde din virksomhed fra konkurs.

Hæfter jeg personligt i forbindelse med, at min virksomhed går konkurs?

Det afhænger blandt andet af din virksomheds selskabsform og af, hvordan du som direktør har ageret i forbindelse med konkursen.

Faldgruber

At lade stå til og fortsætte driften i din nødlidende virksomhed

Det afhænger blandt andet af din virksomheds selskabsform og af, hvordan du som direktør har ageret i forbindelse med konkursen.


Har du brug for hjælp til Rekonstruktion, insolvens og konkurs?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.


Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.