Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Rekonstruktion, insolvens og konkurs

Sælge eller lukke virksomhed

Salg er en mulighed, når der ikke længere er udsigt til at skabe overskud i din virksomhed. I det tilfælde er det en god idé at undersøge, om andre virksomheder i din branche er interesserede i at købe din virksomhed.


Ønsker du at sælge, skal du først og fremmest sikre, at din virksomhed er egnet til salg. Det betyder blandt andet, at du skal have en velvillig panthaver, som kan se fordelene ved at sælge. Man kan ikke sælge pantsatte aktiver uden panthavers accept.

Desuden skal virksomheden være trimmet, og der skal være styr på aftaler og det juridiske set up. Det er en fordel at være på forkant, så din virksomhed altid er trimmet og klar til salg. Hos ADVODAN hjælper vi dig med at gennemgå virksomheden fra A til Z, og vi rådgiver dig om dine muligheder.

I nogle tilfælde er det den bedste løsning at lukke din virksomhed. Hvis der ikke er likviditet til den daglige drift, er det for eksempel meget svært at drive en virksomhed videre.

Hvis du står over for at skulle lukke din virksomhed, skal du henvende dig til din advokat. Det er vigtigt, at du ikke begynder at betale dine kreditorer eller flytte aktiver. Samtidig har du pligt til at reagere, hvis din virksomhed ikke kan betale sine regninger. Ellers risikerer du at komme til at handle uforsvarligt og dermed komme til at hæfte personligt for din virksomheds gæld.

Egen konkursbegæring

Når du vælger at lukke din virksomhed, fordi den er insolvent, kan du indgive egen konkursbegæring eller begæring om rekonstruktion. Hos ADVODAN hjælper vi dig med at føre sagen i skifteretten og samle trådene, så din virksomhed bliver afsluttet på den bedste måde. 

Har du brug for hjælp til Rekonstruktion, insolvens og konkurs?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Læs også

Har du brug for hjælp til Rekonstruktion, insolvens og konkurs?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.770 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.770 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder og gode råd om jura. Vi sender ud to gange hver måned.

* Din tilmelding afgives til ADVODAN A/S
– CVR nr.: 2979 5185