Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Boligkøb

Få advokathjælp til boligkøbet
Som boligkøber er der mange ting, du skal have på plads. Købet af en bolig er en kompliceret investering, og faldgruberne er mange.

Med hjælp fra ADVODANs boligadvokater er du sikret mod dyre overraskelser. Vi tilbyder køberrådgivning i dit nærområde. Find dit lokale kontor og skab fuld tryghed omkring din ejendomshandel.

Bliv klar til bolighandlen
Det er ofte en stor og glædelig beslutning at købe ny privat bolig. Samtidig opstår der for de fleste boligkøbere mange juridiske spørgsmål undervejs.

Her på siden kan du få svar på dine spørgsmål om boligkøb. Du finder bl.a. tre videoguides, en interaktive grafik med overblik over forløbet og opgaverne i en bolighandel og en e-bog om sikker bolighandel.

Læs mereHVOR SIKKER SKAL DIN BOLIGHANDEL VÆRE?
Usikker
Sikker
Helt sikker
Vi satser og klarer det hele selv.
Vi tager advokaten med noget af vejen.
Vi tager advokaten med hele vejen.
Usikker Vi satser og klarer det hele selv.
Sikker Vi tager advokaten med noget af vejen.
Helt sikker Vi tager advokaten med hele vejen.
Boligadvokaten giver dig sikkerhed

Der er meget at holde styr på i en bolighandel – og det er let at overse potentielle faldgruber. I denne interaktive grafik får du overblik over, hvad boligadvokaten hjælper med i de forskellige faser i en bolighandel.


Guide til boligkøb: Sådan undgår du at komme i klemme
26. feb 2018 2 kommentarer

Foråret er traditionelt højsæson for bolighandler. Her gennemgår advokat Ann-Louise Fjeldborg fra ADVODAN i Helsingør 5 ting, du skal være opmærksom på, inden du sætter din underskrift på købsaftalen.

Derfor skal I huske testamentet, når I køber bolig
12. feb 2018 2 kommentarer

Når I køber bolig sammen, forpligter I jer samtidig økonomisk til hinanden mange år frem. Derfor bør I også forholde jer til, hvordan I er stillet juridisk, hvis det uventede skulle ske, og en af jer dør.

Guide til projektkøb: Syv vigtige ting du skal huske
16. nov 2017

Hvis du overvejer et projektkøb, er der mange forhold, du skal være opmærksom på. Vi har samlet de vigtigste i denne guide.

Kæledyr og husdyr: Sådan er reglerne, når du bor i byen
06. sep 2017 24 kommentarer

Har du dyr og bor i byen? Her guider vi dig gennem reglerne om, hvilke og hvor mange dyr du må have i din bolig og i din have, når du bor i en byzone.

Nye låneregler gør det billigere at købe sommerhus
25. apr 2017 9 kommentarer

Folketinget har netop vedtaget en lovændring, der gør muligt at belåne 75 procent af en fritidsboligs pris hos sit realkreditinstitut. Tidligere lå grænsen på 60 procent. Reglerne træder i kraft 1. maj 2017.

Godt nyt til boligejere: Færre lovkrav til små byggerier
03. apr 2017 27 kommentarer

Danske boligejere har udsigt til et forenklet bygningsreglement fra 1. juli 2017. Det vil gøre det nemmere at lave små byggerier på egen grund.


EJENDOMSHANDLENS FASER

Et boligkøb er et længere forløb, som strækker sig over flere faser:

  1. Boligsøgning
  2. Bud på bolig
  3. Indgåelse af købsaftale
  4. Overtagelse af bolig

Hos ADVODAN kan du finde juridisk bistand til hele processen eller blot de enkelte dele, hvor du har behov for assistance.

Hermed får du fuld sikkerhed for boligkøbet samtidig med, at du undgår unødvendige udgifter til din advokat.

Boligsøgning

I Danmark finder du en række forskellige boligtyper – som ejerlejlighed, hus og andelsbolig - hvor varierende juridiske vilkår gør sig gældende. Du bør derfor være opmærksom på de enkelte typers fordele og ulemper i relation til din situation og dine ønsker.

ADVODAN tilbyder advokatrådgivning, uanset hvilken type bolig du er på udkig efter: Vi hjælper dig fx med at vurdere, om andelsforeningen har en sund økonomi og fornuftige vedtægter – eller om der ved køb af ejerbolig er en lokalplan, som potentielt kan komme i vejen for dine fremtidsdrømme.

Herudover kan vi selvfølgelig assistere i vurderingen af skader på boligen og m2 priser – ligesom du kan have os med, når boligen bliver fremvist. 

bud på bolig

Når du har fundet drømmeboligen, er det tid til at afgive dit bud.

En række faktorer har indflydelse på, hvor mange penge boligen bør koste. Vi bidrager til vurderingen af boligens værdi ved at gennemgå de relevante forhold. Disse kommer eksempelvis i form af servitutter, lokalplaner og tilstandsrapporter.  

købsaftale

Efter du har afgivet dit bud på boligen, er købsaftalen – forhåbentligt – klar til at komme i stand. Her sørger vi for, at boligkøbet forløber så trygt og sikkert som overhovedet muligt.

Vi kan gennemgå og godkende købsaftalen. Herudover kan vi vurdere andre væsentlige dokumenter som tilstandsrapport, el-installationsrapport og energimærke.

Uden den rette finansiering bliver der intet boligkøb. Når finansieringen er på plads, koordinerer vi med banken omkring bankgaranti og din deponering af købesummen.

Sidst men ikke mindst assisterer vi naturligvis med tinglysning af skødet, så du får sikret ejendomsretten over din nye bolig.  

overtagelse

Også i forbindelse med overtagelse af din nye bolig, er der en række forhold, der skal på plads.

Først og fremmest skal mellemværende mellem dig og sælger gøres op. Dette sker i refusionsopgørelsen, hvor diverse målere bliver aflæst og noteret, så du kun kommer til at hæfte for dit eget forbrug.

Når handlen er i stand, skal købesummen frigives til sælger. Dette skal tidligst ske på overtagelsesdagen.

Slutteligt kan der forekomme mangler, som kræver reklamation - enten over for sælgeren selv eller ejerskifteforsikringen.

Som kunde hos ADVODAN finder du hjælp til disse og alle de andre spørgsmål, som kan opstå i forbindelse med overtagelse. Vi sørger for, at du er i trygge rammer gennem hele rejsen gennem dit boligkøb. 

Du er her
GØR SOM 12.274 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.274 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.