Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Boligkøb

Få advokathjælp til boligkøbet
Som boligkøber er der mange ting, du skal have på plads. Købet af en bolig er en kompliceret investering, og faldgruberne er mange.

Med hjælp fra ADVODANs boligadvokater er du sikret mod dyre overraskelser. Vi tilbyder køberrådgivning i dit nærområde. Find dit lokale kontor og skab fuld tryghed omkring din ejendomshandel.

Bliv klar til bolighandlen
Det er ofte en stor og glædelig beslutning at købe ny privat bolig. Samtidig opstår der for de fleste boligkøbere mange juridiske spørgsmål undervejs.

Her på siden kan du få svar på dine spørgsmål om boligkøb. Du finder bl.a. tre videoguides, en interaktive grafik med overblik over forløbet og opgaverne i en bolighandel og en e-bog om sikker bolighandel.

Læs mereHVOR SIKKER SKAL DIN BOLIGHANDEL VÆRE?
Usikker
Sikker
Helt sikker
Vi satser og klarer det hele selv.
Vi tager advokaten med noget af vejen.
Vi tager advokaten med hele vejen.
Usikker Vi satser og klarer det hele selv.
Sikker Vi tager advokaten med noget af vejen.
Helt sikker Vi tager advokaten med hele vejen.
Boligadvokaten giver dig sikkerhed

Der er meget at holde styr på i en bolighandel – og det er let at overse potentielle faldgruber. I denne interaktive grafik får du overblik over, hvad boligadvokaten hjælper med i de forskellige faser i en bolighandel.


Godt nyt til boligejere: Færre lovkrav til små byggerier
03. apr 2017 4 kommentarer

Danske boligejere har udsigt til et forenklet bygningsreglement fra 1. juli 2017. Det vil gøre det nemmere at lave små byggerier på egen grund.

Ny planlov letter muligheden for at bo i sommerhus året rundt
14. jun 2016 224 kommentarer

Den 9. juni indgik et flertal i Folketinget en aftale om revision af planloven. Det betyder blandt andet nye regler for, hvor længe pensionister skal eje et sommerhus, før de må benytte det som helårsbolig.

Undgå nabostrid: 5 tips om hegn i skel
11. apr 2016 185 kommentarer

Der er forår i luften, og hus og have trænger måske til et grundigt tjek. Skal du også have nyt hegn, eller skal hækken studses, så træd varsomt over for din nabo. Her får du hegnslovens vigtigste regler fra advokat Rune Strøm Danvold fra ADVODAN Næstved.

Boligkøb: Undgå disse tre misforståelser
21. mar 2016 9 kommentarer

Påsken er traditionelt højsæson for bolighandler. Men jagten på drømmeboligen kan ende med at blive ekstra dyr, hvis du ikke er godt nok klædt på fra starten. Her får du hjælp til at styre uden om nogle af de typiske problemer.

Byggeskadeforsikring: Hvad hvis byggefirmaet går konkurs?
20. nov 2015 1 kommentar

Som nybygger kan du risikere at sidde tilbage med en ekstra udgift til en forsikringspræmie, hvis byggefirmaet går konkurs, inden dit nye hus er endeligt færdigmeldt. Der findes dog en vej, så du undgår problemet.

Det skal du være opmærksom på ved køb af hus med olietank
11. nov 2015

Hvis du overvejer at købe et hus, der tidligere har været opvarmet med olie, er der en række forhold, du skal være ekstra opmærksom på, inden du sætter din underskrift på købskontrakten.


EJENDOMSHANDLENS FASER

Et boligkøb er et længere forløb, som strækker sig over flere faser:

  1. Boligsøgning
  2. Bud på bolig
  3. Indgåelse af købsaftale
  4. Overtagelse af bolig

Hos ADVODAN kan du finde juridisk bistand til hele processen eller blot de enkelte dele, hvor du har behov for assistance.

Hermed får du fuld sikkerhed for boligkøbet samtidig med, at du undgår unødvendige udgifter til din advokat.

Boligsøgning

I Danmark finder du en række forskellige boligtyper – som ejerlejlighed, hus og andelsbolig - hvor varierende juridiske vilkår gør sig gældende. Du bør derfor være opmærksom på de enkelte typers fordele og ulemper i relation til din situation og dine ønsker.

ADVODAN tilbyder advokatrådgivning, uanset hvilken type bolig du er på udkig efter: Vi hjælper dig fx med at vurdere, om andelsforeningen har en sund økonomi og fornuftige vedtægter – eller om der ved køb af ejerbolig er en lokalplan, som potentielt kan komme i vejen for dine fremtidsdrømme.

Herudover kan vi selvfølgelig assistere i vurderingen af skader på boligen og m2 priser – ligesom du kan have os med, når boligen bliver fremvist. 

bud på bolig

Når du har fundet drømmeboligen, er det tid til at afgive dit bud.

En række faktorer har indflydelse på, hvor mange penge boligen bør koste. Vi bidrager til vurderingen af boligens værdi ved at gennemgå de relevante forhold. Disse kommer eksempelvis i form af servitutter, lokalplaner og tilstandsrapporter.  

købsaftale

Efter du har afgivet dit bud på boligen, er købsaftalen – forhåbentligt – klar til at komme i stand. Her sørger vi for, at boligkøbet forløber så trygt og sikkert som overhovedet muligt.

Vi kan gennemgå og godkende købsaftalen. Herudover kan vi vurdere andre væsentlige dokumenter som tilstandsrapport, el-installationsrapport og energimærke.

Uden den rette finansiering bliver der intet boligkøb. Derfor bistår vi også med uafhængig rådgivning om dit budget og mulighederne for lån. Ligeledes kan vi koordinere med banken omkring bankgaranti og din deponering af købesummen.

Sidst men ikke mindst assisterer vi naturligvis med tinglysning af skødet, så du får sikret ejendomsretten over din nye bolig.  

overtagelse

Også i forbindelse med overtagelse af din nye bolig, er der en række forhold, der skal på plads.

Først og fremmest skal mellemværende mellem dig og sælger gøres op. Dette sker i refusionsopgørelsen, hvor diverse målere bliver aflæst og noteret, så du kun kommer til at hæfte for dit eget forbrug.

Når handlen er i stand, skal købesummen frigives til sælger. Dette skal tidligst ske på overtagelsesdagen.

Slutteligt kan der forekomme mangler, som kræver reklamation - enten over for sælgeren selv eller ejerskifteforsikringen.

Som kunde hos ADVODAN finder du hjælp til disse og alle de andre spørgsmål, som kan opstå i forbindelse med overtagelse. Vi sørger for, at du er i trygge rammer gennem hele rejsen gennem dit boligkøb. 

Du er her
GØR SOM 11.249 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 11.249 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få nyheder og gode råd om jura. Vi sender ud to gange hver måned.

* Din tilmelding afgives til ADVODAN A/S
– CVR nr.: 2979 5185