Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Boligkøb

Få advokathjælp når du skal købe bolig
Som boligkøber er der mange ting, du skal have på plads. Boligkøb er en kompliceret investering, og faldgruberne er mange - derfor kan det være en god idé at kontakte en advokat.

Med hjælp fra ADVODANs boligadvokater er du sikret mod dyre overraskelser. Vi tilbyder køberrådgivning i dit nærområde. Find dit lokale kontor og skab fuld tryghed omkring din ejendomshandel.

Bliv klar til bolighandlen
Det er ofte en stor og glædelig beslutning at købe ny privat bolig. Samtidig opstår der for de fleste boligkøbere mange juridiske spørgsmål undervejs, som kræver professionel rådgivning.

Her på siden kan du få svar på dine spørgsmål om boligkøb. Du finder bl.a. tre videoguides, en interaktive grafik med overblik over forløbet og opgaverne i en bolighandel og en e-bog om sikker bolighandel.

Læs mereHVOR SIKKER SKAL DIN BOLIGHANDEL VÆRE?
Usikker
Sikker
Helt sikker
Vi satser og klarer det hele selv.
Vi tager advokaten med noget af vejen.
Vi tager advokaten med hele vejen.
Usikker Vi satser og klarer det hele selv.
Sikker Vi tager advokaten med noget af vejen.
Helt sikker Vi tager advokaten med hele vejen.
Boligadvokaten giver dig sikkerhed

Der er meget at holde styr på i en bolighandel – og det er let at overse potentielle faldgruber. I denne interaktive grafik får du overblik over, hvad boligadvokaten hjælper med i de forskellige faser i en bolighandel.


Bopælspligt: Hvad er reglerne?
24. jun 2019 56 kommentarer

De fleste boliger er omfattet af bopælspligt, men der gælder forskellige regler alt efter, hvilken type bolig der er tale om.

Godt at vide om køb af feriebolig i udlandet
13. jun 2019 4 kommentarer

Drømmer du om en ferielejlighed i Nice eller et sommerhus i Göteborg? Skal drømmen gøres til virkelighed, er der forskellige forhold, du bør sætte dig ind i, før du begiver dig ud på det udenlandske boligmarked.

Guide: Huskøb for begyndere
24. apr 2019 2 kommentarer

Springet fra lejlighedsejere til husejere er stort på mange områder. Når du og en eventuel partner går fra lejlighed til hus, skal I nemlig til at sætte jer ind i en række nye forhold. Blandt andet at I som husejere er eneansvarlige for både grunden og jeres ejendom.

Guide til boligkøb: Sådan undgår du at komme i klemme
26. feb 2018 4 kommentarer

Foråret er traditionelt højsæson for bolighandler. Her gennemgår advokat Ann-Louise Fjeldborg fra ADVODAN i Helsingør 5 ting, du skal være opmærksom på, inden du sætter din underskrift på købsaftalen.

Derfor skal I huske testamentet, når I køber bolig
12. feb 2018 15 kommentarer

Når I køber bolig sammen, forpligter I jer samtidig økonomisk til hinanden mange år frem. Derfor bør I også forholde jer til, hvordan I er stillet juridisk, hvis det uventede skulle ske, og en af jer dør.

Guide til projektkøb: Syv vigtige ting du skal huske
16. nov 2017

Hvis du overvejer et projektkøb, er der mange forhold, du skal være opmærksom på. Vi har samlet de vigtigste i denne guide.


EJENDOMSHANDLENS FASER

 

Købet af ny bolig er et længere forløb, som strækker sig over flere faser:

  1. Boligsøgning
  2. Bud på bolig
  3. Indgåelse af købsaftale
  4. Overtagelse af bolig

Hos ADVODAN kan du finde juridisk bistand til hele processen eller blot de enkelte dele, hvor du har behov for assistance. Du kan kontakte en af vores specialiserede advokater inden for boligkøb i dag.

Hermed får du fuld sikkerhed for boligkøbet samtidig med, at du undgår unødvendige udgifter til din advokat.

Boligsøgning

 

I Danmark finder du en række forskellige boligtyper – som ejerlejlighed, hus og andelsbolig - hvor varierende juridiske vilkår gør sig gældende. Du bør derfor være opmærksom på de enkelte typers fordele og ulemper i relation til din situation og dine ønsker, når du overvejer at købe en bolig.

ADVODAN tilbyder advokatrådgivning, uanset hvilken type bolig du er på udkig efter: Vi hjælper dig fx med at vurdere, om andelsforeningen har en sund økonomi og fornuftige vedtægter – eller om der ved køb af ejerbolig er en lokalplan, som potentielt kan komme i vejen for dine fremtidsdrømme.

Herudover kan vi selvfølgelig assistere i vurderingen af skader på boligen og m2 priser – ligesom du kan have os med, når boligen bliver fremvist. 

bud på bolig

 

Når du har fundet drømmeboligen, er det tid til at afgive dit bud.

En række faktorer har indflydelse på, hvor mange penge boligen bør koste. Vi bidrager til vurderingen af boligens værdi ved at gennemgå de relevante forhold. Disse kommer eksempelvis i form af servitutter, lokalplaner og tilstandsrapporter. Hos ADVODAN har vi en lang række dygtige advokater, der kan hjælpe dig med at få overblik over budgivningen i forbindelse med dit boligkøb.

købsaftalen

 

Efter du har afgivet dit bud på boligen, er købsaftalen – forhåbentligt – klar til at komme i stand. Her sørger din ADVODAN advokat for, at boligkøbet forløber så trygt og sikkert som overhovedet muligt.

Vi kan gennemgå og godkende købsaftalen Herudover kan vi vurdere andre væsentlige dokumenter som tilstandsrapport, el-installationsrapport og energimærke.

Uden den rette finansiering bliver der intet boligkøb. Når finansieringen er på plads, koordinerer vi med banken omkring bankgaranti og din deponering af købesummen.

Sidst men ikke mindst assisterer vi naturligvis med tinglysning af skødet, så du får sikret ejendomsretten over din nye bolig.  

overtagelse

 

Også i forbindelse med overtagelse af din nye bolig, er der en række forhold, der skal på plads.

Først og fremmest skal mellemværende mellem dig og sælger gøres op. Dette sker i refusionsopgørelsen, hvor diverse målere bliver aflæst og noteret, så du kun kommer til at hæfte for dit eget forbrug.

Når handlen er i stand, skal købesummen frigives til sælger. Dette skal tidligst ske på overtagelsesdagen.

Slutteligt kan der forekomme mangler, som kræver reklamation - enten over for sælgeren selv eller ejerskifteforsikringen.

Som kunde hos ADVODAN finder du hjælp til disse og alle de andre spørgsmål, som kan opstå i forbindelse med overtagelse. Vi sørger for, at du er i trygge hænder gennem hele købsprocessen. 

Du er her
GØR SOM 12.741 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.741 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.