Vælg kontor
Privat
Erhverv
Nyheder
Om advodan

Menu

Dødsbo og bodeling

Bobestyrer

Hvis I som arvinger er uenige, hvis boet er forgældet, eller hvis afdøde i sit testamente har bestemt det, bliver boet skiftet ved bobestyrer.

Du er her

Pengespørgsmål i forbindelse med arv fører hvert år til en masse konflikter i danske søskendeflokke. Vil du sikre, at fordelingen af jeres arv ikke ender i en bitter familiestrid, kan en bobestyrer være løsningen.

Faktisk har hver tiende dansker haft en dårlig oplevelse i forbindelse med arvesager. Som arving gør man derfor klogt i at tænke sig grundigt om, når man sammen med sine søskende skal beslutte, hvordan bobehandlingen skal foregå.

Bobestyrer bestemmer

En bobestyrer skal være en advokat, som er autoriseret af skifteretten. Det kan også være en person, som afdøde har udpeget i sit testamente. 

Bobestyreren fungerer som dødsboets advokat og skal loyalt varetage alle arvingernes interesser. Bobestyreren har ret til at tilsidesætte arvingernes ønsker og træffe beslutninger, som de ikke nødvendigvis er enige i. Det er nemlig vedkommendes ansvar at sørge for, at al gæld i boet bliver betalt. Derfor kan man som arving aldrig komme til at hæfte for afdødes gæld, hvis man vælger en bobestyrer til bobehandlingen.

I stedet for en bobestyrer kan man også vælge at dele boet ved privat skifte, hvilket giver arvingerne mulighed for selv at disponere over afdødes bo. Hvis du vælger privat skifte, skal du være sikker på, at den person, du vælger at give fuldmagt til at håndtere boet, er en person, du virkelig har tillid til. Ellers kan du risikere at hænge på gælden.

Hos ADVODAN har vi en lang række advokater, der er særligt kvalificeret til behandling af dødsboer og som har fået autorisation af Justitsministeriet.

 

Se tidslinje for dødsboer

Hent tidslinje i pdf

Har du brug for hjælp til Dødsbo og bodeling?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Har du brug for hjælp? Skriv til os
Når du udfylder formularen og klikker ”Send”, bliver der automatisk sendt en e-mail med dine indtastede oplysninger til dit nærmeste ADVODAN-kontor. Herefter vil du blive kontaktet af en medarbejder fra dette kontor. Dine data bliver ikke gemt på advodan.dk, men ligger kun i den e-mail, som bliver sendt til ADVODAN kontoret. Alle ADVODAN-kontorer overholder ADVODANs persondatapolitik, herunder reglerne for opbevaring og sletning af e-mails med personoplysninger. Her kan du bl.a. læse, hvordan vi håndterer dine data og hvor længe.

Har du brug for hjælp til Dødsbo og bodeling?

Indtast dit postnummer og find nummeret på en af vores dygtige advokater i nærheden af dig.

Du er her
GØR SOM 12.743 ANDRE. SE MERE HER
Gør som 12.743 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret på juraen i din hverdag. Vi sender ud to gange hver måned.

Når du udfylder formularen og trykker ”Ja tak, tilmeld mig nu”, giver du samtykke til, at ADVODAN sender dig nyhedsbreve med lokale arrangementer, nyheder og gode råd om jura.

ADVODAN opbevarer og benytter udelukkende de indtastede oplysninger som led i udsendelse af nyhedsbreve. Behandlingen af oplysningerne sker sikkert, fortroligt og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke og afmelde dig nyhedsbreve fra ADVODAN ved at bruge linket i bunden af nyhedsbrevet.

Læs mere om ADVODANs behandling af personoplysninger her.