PrivatErhverv
Jylland
Sjælland
Bornholm

Undgå konflikt med den gode kontrakt

En skriftlig aftale gør det meget nemmere at bevise og holde på dine rettigheder. Samtidig er risikoen for konflikter mindre. Kommer det alligevel til en konflikt, er det også lettere at afgøre konflikten, hvis aftalerne er skriftlige.

Kristian Weber
Advokat

Hvorfor skal du have en kontrakt?

Mundtlige aftaler er lige så juridisk bindende som skriftlige kontrakter. Men det er svært at bevise indholdet og indgåelsen af en mundtlig aftale. Uden en skriftlig aftale eller kontrakt risikerer du uden varsel at miste kunder og leverandører. I værste fald kan det true eksistensen af din virksomhed.

Skriftlige kontrakter øger din virksomheds værdi og potentiale, da det sender et signal om en veldrevet virksomhed. Det er en stor fordel for din virksomhed i forbindelse med fusion, salg eller finansiering.

Forebyg konflikter med gode kontrakter og aftaler

En god aftale eller kontrakt er præcis og udførlig, og vi anbefaler, at du har klare mål og retningslinjer for din virksomheds kontrakter. Det giver bedre mulighed for at indgå gode aftaler, og samtidig giver det dig mulighed for at ensrette dine kontrakter og aftaler.

Vi står klar til at hjælpe dig i under hele processen, så dine aftaler og kontrakter tager hensyn til alle vigtige forhold.

Hvad skal indgå i en kontrakt eller aftale?

En god kontrakt eller aftale med dine kunder, leverandører eller samarbejdspartnere skal være både præcis og udførlig. Alle tænkelige forhold omkring eksempelvis pris, levering, betaling, opsigelse og løsning af konflikter skal indgå.

En udførlig og præcis kontrakt eller aftale er den bedste vej til at forebygge potentielle konflikter mellem dig og dine kunder, leverandører og øvrige samarbejdspartnere. Derfor anbefaler Advodan, at du og din virksomhed altid udarbejder og indgår aftaler i samarbejde med en advokat.

Ofte har virksomheder især fokus på pris, kvalitet og antal samt leverings- og betalingsbetingelser, når de udarbejder en kontrakt eller aftale. Men desværre glemmer mange, at opsigelsesvilkår og aftaler om løsning af eventuelle tvister har lige så stor betydning for virksomheden.
Ved forhandlerkontrakter skal det tydeligt fremgå, hvilken samarbejdsform der er tale om - simpel forhandler, agent, kommission eller licens - og hvilke konsekvenser det har for henholdsvis producent og forhandler.

Advodan rådgiver dig om, hvilke forhold du skal huske i din virksomheds kontrakter og aftaler.

Advodan hjælper dig også med at udarbejde, gennemse og forhandle dine kontrakter og aftaler.

Brug advokaten forebyggende 

Advodan kan hjælpe dig med at gennemgå alle din virksomheds aftaler og kontrakter. Det sikrer dig, at du i tide kan få styr på tvivlsspørgsmål og mangler, så du i fremtiden undgår konflikter. Samtidig kan en gennemgang være med til at ensrette dine aftaler og kontrakter.
Med en gennemgang af dine aftaler og kontrakter afdækker vi områder, hvor du mangler eller burde have en skriftlig kontrakt. Det kan være med til at forhindre en tvist eller et pludseligt tab af store kunder.

Når Advodan alligevel rådgiver om kontrakter og aftaler med dine leverandører og kunder, er det en god idé også at få gennemgået din virksomheds øvrige aftaler. Hos Advodan kan vi hjælpe dig med alt fra leje- og ansættelseskontrakter til virksomhedens vedtægter og ejeraftaler.

Indsender formularen...

Vi hjælper dig med udarbejdelsen af din kontrakt